Ed Sheeran, dat în judecată pentru un plagiat de 100 de milioane de dolari

Ed Sheeran
Ed Sheeran

Ed Sheeran a fost dat în judecată pentru suma de 100 de milioane de dolari sub acuzaţia că în hit-ul său ''Thinking Out Loud'' ar fi plagiat fragmente din melodia ''Let's Get It On'' interpretată de Marvin Gaye.

Conform documentelor depuse la o instanţă din New York, piesa din 2014, a cântăreţului englez Ed Sheeran, copiază, printre altele, melodia, ritmul, armoniile, tobele, linia basului, acompaniamentul vocal, tempoul din piesa lui Gaye. Acuzaţia a fost adusă artistului de compania Structured Asset Sales (SAS), care deţine o parte dintre drepturile de autor asupra cântecelor lui Gaye, precizează sursa citată. Gaye a compus melodia împreună cu Edward Townsend, în 1973.

Townsend a decedat în 2003, iar SAS a achiziţionat o treime din drepturile de autor. Sheeran, în vârstă de 27 de ani, a fost dat în judecată anterior de moştenitorii lui Townsend care au susţinut că Thinking Out Loud ar plagia Let's Get It On. El a negat aceste acuzaţii. Albumul X, pe care este inclusă melodia lui Sheeran, s-a vândut în peste 15 milioane de copii. 'Thinking Out Loud' a fost recompensată cu premiul Grammy la categoria Cântecul anului în 2015. Printre părţile acuzate menţionate în documentele depuse la instanţa de judecată se numără Sony/ATV Music Publishing, Atlantic Records şi Amy Padge, coautoarea melodiei lui Sheeran.

Compania SAS este deţinută de David Pullman, creatorul aşa-numitelor Bowie Bonds care i-au permis regretatului David Bowie să vândă acţiuni pentru 55 de milioane de dolari, având drept garanţie drepturile de autor pentru albumele lansate înainte de 1990, menţionează Press Association. Gaye a decedat în 1984, la vârsta de 44 de ani, după ce a fost împuşcat de tatăl său.

Vezi aici o comparație între cele două piese:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel