Ecuadorul, dispus să accepte cererea de azil a lui Julian Assange

Ecuadorul, prin vocea președintelui Rafael Correa, va accepta să îi acorde azil politic fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, afirmă oficiali din cadrul Guvernului de la Quito, citaţi de ediţia online a ziarului The Guardian.

[caption id="attachment_221019" align="alignnone" width="640"] Sediul ambasadei Ecuadorului din Londra, unde Assange s-a refugiat. Foto: Reuters[/caption]

 Julian Assange, fondatorul WikiLeaks se află din 19 iunie în ambasada Ecuadorului din Londra, cerând azil politic în contextul în care justiţia britanică a admis extrădarea sa în Suedia, unde este acuzat de agresiuni sexuale. Assange susţine că extrădarea sa în Suedia ar deschide calea transferului în Statele Unite, unde ar risca pedeapsa cu moartea pentru difuzarea a zeci de mii de mesaje diplomatice şi militare cu caracter confidenţial.

 "Ecuadorul îi va oferi azil politic lui Julian Assange", afirmă un oficial guvernamental de la Quito.

 Totodată, Ricardo Patiño, ministrul de exteren ecuadorian, a afirmat că rămâne de văzut dacă autorităţile britanice vor permite plecarea lui Assange din Londra în Ecuador. "Pentru ca domnul Assange să părăsească Marea Britanie trebuie să primească aprobarea Guvernului de la Londra. Va fi posibil acest lucru? Trebuie să luăm în considerare şi acest aspect", a spus ministrul ecuadorian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel