Economie România decembrie 2017-februarie 2018. INS: Stabilitate

Bogdan Bolojan / 28 dec 2017 / 10:22 Salveaza PDF Comentarii
Raport FMI: evoluția economiei Germaniei este remarcabilă
Raport FMI: evoluția economiei Germaniei este remarcabilă

 Managerii din industrie, comerţ cu amănuntul şi servicii estimează o relativă stabilitate a activităţii în lunile decembrie 2017 - februarie 2018, în timp ce în construcţii se va înregistra o scădere, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

"În cadrul anchetei de conjunctură din luna decembrie 2017, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +1%). Pentru activitatea de fabricare a altor mijloace de transport se estimează tendinţă de creştere (sold conjunctural +16%)", se arată în comunicatul INS. 

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează o creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +14%). 

Referitor la numărul de salariaţi, se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -2% pe total industrie prelucrătoare. 

Potrivit estimărilor din luna decembrie 2017, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni o scădere a volumului producţiei (sold conjunctural -37%). Managerii estimează, de asemenea, scăderea numărului de salariaţi (sold conjunctural -25%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează o creştere moderată a acestora (sold conjunctural +14%). 

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural +3%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra o scădere moderată (sold conjunctural -6%). 

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creşterea moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +10%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creşterea preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +23%). 

Conform estimărilor din luna decembrie 2017, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte o relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +4%). În sectorul de servicii se estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%). Potrivit opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural +8%).

[citeste si]

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22