Economia SUA, afectată de 'shutdown'. Primele semne de încetinire

Autoritățile americane a publict datele privind numărul locurilor de muncă și creșterea salariilor.

Economia americană a creat un număr peste aşteptări de noi locuri de muncă în ianuarie, însă rata şomajului a urcat la 4%, în timp ce creşterea salariilor a încetinit, transmit Reuters şi AP. Datele arată soliditatea pieţei forţei de muncă din SUA, înregistrându-se cea mai îndelungată perioadă în care s-au creat locuri de muncă - 100 de luni consecutiv.

Potrivit datelor publicate vineri de Departamentul american al Muncii, prima economie a lumii a creat luna trecută 304.000 de noi locuri de muncă, cel mai semnificativ avans din februarie 2018, şi mult peste cifra de 165.000 noi de locuri de muncă preconizată de analişti, în timp ce rata şomajului a urcat de la 3,9% la 4%, în urma shutdown-ului (închiderea parţială a administraţiilor federale), care s-a încheiat vinerea trecută.

De asemenea, Departamentul american al Muncii a revizuit în jos cifrele pentru noiembrie şi decembrie, când au fost create cu 70.000 de locuri de muncă mai puţine decât cele anunţate iniţial. Economia americană trebuie să creeze aproximativ 100.000 de noi locuri de muncă în fiecare lună pentru a ţine pasul cu creşterea populaţiei aptă de muncă. Salariul mediu orar a crescut cu 3,2% în ianuarie, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, după un avans anual de 3,3% înregistrat în decembrie. În industrie şi construcţii au fost create 13.000 şi, respectiv, 52.000 de locuri de muncă în ianuarie, în industria hotelieră - 74.000 şi în retail - 20.800.

Citește și:

Salarii majorate cu 75%. Măsura se aplică până în 2021

Ministerul Muncii, anunț. Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel