Ebola revine în Congo. Epidemia, la granița cu altă țară

Ebola Congo - O nouă epidemie de Ebola a fost declarată în estul R.D. Congo.

Ebola Congo - Patru persoane au fost testate pozitiv cu Ebola în estul Republice Democrate Congo la doar câteva zile după ce precedenta epidemie, care a ucis 33 de persoane în nord-vestul acestei ţări africane, fusese declarată încheiată, a anunţat miercuri ministrul congolez al Sănătăţii, citat de Reuters. Douăzeci de oameni au murit de febră hemoragică într-o zonă intens populată din proximitatea oraşului Beni, aflat lângă graniţa cu Uganda, a dezvăluit ministrul Oly Ilunga Kalenga, fără să precizeze însă momentul în care s-au produs acele decese.

Ministrul african a spus că nu există dovezi care să ateste o legătură directă între noua epidemie şi precedenta epidemie de Ebola, care a izbucnit în aprilie şi care s-a manifestat în estul ţării, la o distanţă de aproximativ 2.500 de kilometri faţă de teritoriul în care se află Beni. O echipă formată din 12 experţi de la Ministerul Sănătăţii se va deplasa în regiune joi pentru a construi un laborator medical mobil, a precizat ministrul Sănătăţii.

A 10-a epidemie de Ebola

Aceasta este cea de-a 10-a epidemie de Ebola ce apare în R.D. Congo începând din 1976, când virusul maladiei a fost descoperit în apropiere de un râu african ce a dat numele bolii. Oficiali congolezi şi internaţionali au folosit un vaccin experimental cu ocazia precedentei epidemii, ce a contribuit la limitarea răspândirii acesteia, după ce boala ajunsese deja într-un important oraş portuar.

Ebola, despre care se crede că ar fi răspândită pe distanţe mari de către lilieci, cauzează febră hemoragică, episoade vomitive şi diaree şi se transmite prin contact direct cu fluidele corporale ale pacienţilor infectaţi. Adeseori, boala ajunge la oameni şi prin consumul de carne provenind de la animale infectate.

Vezi și: Lovitură pentru Rusia. Ziariști, uciși în Africa


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel