EBOLA, Nigeria. Primul deces în zona unde lucrează români

Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA a confirmat avertizarea OMS: epidemia de EBOLA nu poate fi stăpânită. Până la oprirea naturală a contaminărilor, sau până la descoperirea unor medicamente/vaccinuri, boala se va răspândi pe continentul african.

Directorul CDC, din Statele Unite, Tom Frieden, a recunoscut că nu există o soluție rapidă pentru epidemia cu virus Ebola. Joi, un medic infectat a murit în Port Harcourt, Nigeria, centrul zonei petroliere unde operează majoritatea companiilor internaționale. Sute de români lucrează la firmele care fac foraje în Nigeria. Ebola a ucis o persoană și în Lagos, capitala financiară a țării africane cu cei mai mulți locuitori.

Autoritățile nigeriene susțin că au reușit să oprească răspândirea virusului, în ciuda acestui deces, dar nu există certitudini.

Dacă evoluția epidemiei, în Nigeria, va fi similară celei din alte țări afectate, este posibil ca prețul petrolului să crească. Motivul: izolarea regiunilor afectate, inclusiv a celor petroliere.

De exemplu, liniile aeriene au suspendat zborurile în țările afectate, Air France fiind ultima companie care, miercuri, a renunțat la operarea unor curse în Sierra Leone. Doar o linie aeriană marocană mai deservește țările afectate, dar cursele din Casablanca spre Monrovia sau Freetown sunt aproape goale.

CDC: Va fi tot mai rău până să apară semne bune

În total, 1,427 de oameni au murit de la debutul epidemiei, 2,615 oameni fiind  infectați cu virus EBOLA. Cele mai multe decese s-au înregistrat în Sierra leone, Liberia și Guinea, dar Nigeria prezintă o rată a contaminărilor în creștere.

Directorul CDC, Tom Frieden, a spus ziariștilor din capitala liberiană Monrovia că se înregistrează tot mai multe îmbolnăviri și că va fi tot mai rău până se va reduce răspândirea virusului.

Frieden a cerut țărilor lumii să se mobilizeze pentru a ajuta națiunile afectate, scrie The Guardian. Va fi un război pe termen lung, iar statele din prima linie trebuie sprijinite să lupte cu epidemia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel