EXCLUSIV  E indicat să bei apă cu zahăr dacă te confrunți cu o stare de rău? Vâlcu: Dacă pacientul e diabetic?

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Dr. Cristian Pandrea, coordonatorul Compartimentului de Primiri Urgențe al Spitalului Clinic SANADOR și al Serviciului de Ambulanță SANADOR,  a vorbit despre beneficiile apei cu zahăr atunci când o persoană se confruntă cu stări de rău.

Medicul Cristian Pandrea, coordonatorul Compartimentului de Primiri Urgențe al Spitalului Clinic SANADOR și al Serviciului de Ambulanță SANADOR, a explicat care sunt beneficiile apei cu zahăr atunci când o persoană se confruntă cu stări de rău:

„O persoană care constată că are amețeli, tulburări de echilibru, durere de cap, deci intuiește că ar putea avea un accident vascular. Sună la 112?“, a întrebat Val Vâlcu.

„Exact! Este varianta cea mai bună! Sună și la Sanador, uneori, în dispecerat...“, a replicat medicul Cristian Paandrea.

„Ce ar trebui să facă? Să se așeze pe scaun, să bea lichid, să bea un ceai?“, a întrebat Val Vâlcu.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Ești martor la un AVC? Pandrea (SANADOR): Ce să faci cât timp aștepți să vină ambulanța

„Cel mai bine e să se așeze într-un loc și dacă se poate să nu fie singur e foarte bine, asta ar ajuta! Dacă e singur, se așează liniștit într-un loc, nu trebuie să bea niciun ceai, ci trebuie doar să aștepte liniștit și așezat, pentru a evita eventuale traumatisme produse de eventuale căderi.

Apa cu zahăr poate fi un remediu. Ea nu face rău, ăsta e avantajul, dar poate să facă bine.“, a spus medicul.

„Chiar dacă e diabetic?“, a insistat Val Vâlcu.

„Da, nu face rău. O criză diabetică căreia îi adaugi 100-200 de ml de lichid dulce nu face mai rău decât e. Nu strică, dar strică foarte tare dacă celula nervoasă a unui om stă fără glucoză o perioadă prea lungă de timp. Leziunile, după un timp, devin greu de rezolvat“, a conchis Cristian Pandrea, coordonatorul Compartimentului de Primiri Urgențe al Spitalului Clinic SANADOR

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Cum recunoști un AVC, primele semne. Dr. Cristian Pandrea: Sunt simptome la care este bine să te alarmezi

Primul semn al diabetului zaharat! Dr. Cristian Pandrea (Sanador): Cel mai bun test. E la îndemână şi costă puţin

Dr. Cristian Pandrea, coordonatorul Compartimentului de Primiri Urgențe al Spitalului Clinic SANADOR și al Serviciului de Ambulanță SANADOR, a fost întrebat de jurnalistul Val Vâlcu despre semnele diabetului zaharat și testul de hemoglobină glicozilată:

"Să vorbim de glicemie, unde sunt teste care poate nu au surprins momentul în care ai avut glicemia crescută. Unii, când merg la analize, cu o zi înainte își impun un oarecare regim și evită dulciurile. Totuși, există hemoglobina glicozilată. E un test care arată istoricul“, a spus Val Vâlcu.

"E o memorie a stării glicemiei. Se apelează, dar nu cred că există vreun screening, deși eu l-aș face, dacă ar fi după capul meu. Nu e ceva sofisticat, e la îndemână și costă puțin. Eu l-aș transforma în screening. Sigur că, pe de altă parte, medicii de familie fac treaba asta chiar dacă nu e obligatoriu.

Pe de altă parte, diabetul zaharat are și alte semne și simptome, dar primul semn de diabet la aproximativ 10% din diabetici, este coma diabetică. Este semnul inaugural“, a spus medicul Cristian Pandrea (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Valori ce indică probleme cu tensiunea. Dr. Cristian Pandrea (SANADOR), reguli de respectat la masă pentru o sănătate de invidiat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel