După trei zile de căutări disperate, salvamontiștii au aflat că turistul căutat era... ACASĂ

După trei zile de căutări disperate, salvamontiștii au aflat că turistul căutat era acasă.

Un turist rătăcit între Piatra Arsă și Sinaia a fost găsit, după trei zile de căutări disperate, acasă. „Noi nu mai putem spune nimic, astfel de situații depășesc capacitatea noastră de înțelegere...”, spun salvamontiștii.

Turistul a dispărut sâmbătă pe traseul Piciorul Pietrei Arse. Acesta a sunat sâmbătă seară, după ora 21:20, anunţând că s-a rătăcit pe traseul Piatra Arsă-Poiana Stânii şi că nu mai ştie cum să coboare de pe munte, declarase şeful Salvamont Sinaia, Nae Cojanu. Ulterior, salvatorii nu au mai putut să ia legătura cu el telefonic.

În contextul în care anterior s-au mai desfăşurat misiuni de căutare a unor turişti care au coborât de pe munte înainte de a ajunge salvamontiştii la ei, salvatorii au făcut un apel către bărbat să îi contacteze, în situaţia în care a reuşit să coboare.

Mobilizare pentru găsirea tânărului

La căutările tânărului de 36 de ani rătăcit au participat 18 salvamontiști din Prahova, Sinaia și Bușteni, șase pompieri și trei jandarmi.

„După trei zile de căutari, zi și noapte, de la apelul de urgență lansat de cel cu probleme, după un efort deosebit a zeci de salvatori, după resurse umane, materiale și financiare consumate, abia acum cel dispărut a binevoit să își pornescă telefonul și astfel să aflăm că el se afla bine mersi la domiciliu. Noi nu mai putem spune nimic, astfel de situații depășesc capacitatea noastră de înțelegere...”, a anunțat Serviciul Naţional Salvamont.

VEZI ȘI: Conf. dr. Postolache: ”Cine are nevoie de reabilitare după Covid-19”. Atenție la un fenomen banal care poate fi confundat cu oboseala de zi cu zi!

VEZI ȘI: PNL. Scenariul DC News privind împărţirea funcţiilor din Camera Deputaților și Senat se confirmă. Orban plecase de la ședință

VEZI ȘI: Covid-19: Nevaccinații, principala amenințare în valul patru? Medicul Adrian Marinescu, răspuns

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel