EXCLUSIV  PNL. Scenariul DC News privind împărţirea funcţiilor din Camera Deputaților și Senat se confirmă. Orban plecase de la ședință

Arhiva Foto
Arhiva Foto

Se discută intens despre împărţirea funcţiilor politice.

Se pare că zilele lui Ludovic Orban la şefia Camerei Deputaţilor sunt numărate. PNL și USR ar fi decis, în urma unei ședințe, ce schimbări vor apărea după Congresele celor două partide, în ceea ce privește împărţirea funcţiilor politice. Se pare că scenariul lansat de DCNews se confirmă.

Dan Barna ar ţinti Camera Deputaţilor, o funcţie mult mai vizibilă şi în care controlează un for decizional pentru multe domenii cheie. Așadar, Dan Barna ar urma să-i ia locul lui Ludovic Orban în fruntea Camerei Deputaților, iar Alina Gorghiu să fie aleasă președintele Senatului în locul Ancăi Dragu.

Deciziile, cel mai probabil luate după ce a plecat Ludovic Orban din ședință

Amintim că săptămâna trecută, Ludovic Orban, preşedintele PNL, a dezvăluit că a plecat de la şedinţă înainte ca aceasta să se termine. "Am plecat ca să mă pregătesc pentru emisiune", a explicat Orban.

"A fost o şedinţă în care s-au discutat probleme de guvernare. Despre rectificarea bugetară...", a povestit Ludovic Orban.

"Dar despre problema de imagine a Guvernului şi a premierului s-a discutat azi?", a fost întrebat, la Realitatea PLUS, Ludovic Orban.

"Eu am plecat un pic mai repede, ca să mă pregătesc pentru emisiune", a spus Orban. 

Congres PNL, 25 septembrie. Ultimele cifre

La Congresul PNL din 25 septembrie se aleg, alături de preşedintele partidului, preşedinţii Curţii de Onoare şi Arbitraj şi Comisiei de de Revizie şi Cenzori, urmând ca restul conducerii să se aleagă la un Consiliu Naţional ce va fi organizat ulterior.

Premierul Florin Cîţu, candidat la funcţia de preşedinte al PNL, a spus că din 25 septembrie, Partidul Naţional Liberal va avea la conducere "un om care peste tot şi-a făcut treaba" şi care "niciodată nu a dezamăgit".

Florin Cîțu, potrivit ultimelor cifre, se bucură de susținere pe scară largă. Îl susțin 34 de președinți de filială, 59 de deputați și senatori, 12 președinți de Consiliu Județean din 17, 2 sunt indeciși, iar 2 îl susțin pe Ludovic Orban. De asemenea, pe Florin Cîțu îl susțin 7 din 10 europarlamentari, 3 din 4 prim-vicepreședinți, secretarul-general al PNL, Robert Sighiartău, 8 din 9 miniștri PNL, dar și primarii din Cluj, Târgu Jiu, Piatra Neamț, Reșița, Deva, Arad, Ploiești, Suceava, Constanța, Mangalia, Slobozia, Sectorul 6 București și Petroșani.  

Congresul se va desfăşura în data de 25 septembrie la Bucureşti, pe parcursul unei singure zile. Desfăşurarea congresului va fi cu 5.000 de delegaţi, dintre care 493 sunt delegaţi de drept, restul sunt delegaţi aleşi după norma de reprezentare, conform statutului, au stabilit participanţii la Consiliul Naţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel