EXCLUSIV  Dumitru Coarnă, după întâlnirea cu Gabriel Oprea: Vă spun la modul cel mai serios

Dumitru Coarnă FOTO AGERPRES
Dumitru Coarnă FOTO AGERPRES

Gabriel Oprea a avut o întâlnire informală cu liderii sindicatelor din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), la discuţii convenindu-se asupra colaborării privind proiecte care vor veni în sprijinul angajaţilor din instituţiile din domeniul apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Dumitru Coarnă a precizat că s-au discutat doar probleme de natură profesională.

Contactat de redactorii DC News, Dumitru Coarnă a declarat: "Am discutat doar probleme de natură profesională. Legea salarizării și Legea pensionării au fost marile subiecte. Restul, discuții pur profesionale cu privire la ce putem face împreună, în ideea dacă vor ajunge într-o zonă de decizii".

"Și-a asumat acest lucru"

"Concluzia întâlnirii a fost că vom continua această zonă de întâlniri, atâta timp cât partenerii noștri sunt și ei loiali față de noi", a spus Coarnă, adăugând că "Oprea a fost singurul ministru de după revoluție, din 1989 până în 2018, care a adus plus valoare în Ministerul de Interne. A fost singurul care și-a asumat niște norme de drept care au crescut drepturile salariale ale polițiștilor. De exemplu, majorarea salarială de 75% pentru sâmbete, duminici, sărbători legale, mai exact orele în timpul cărora polițiștii lucrează. Singurul care și-a asumat-o a fost Oprea, deși am discutat cu toți miniștrii de resort. În ziua de Crăciun, 25 decembrie 2014, a trimis după mine și a spus: domnule Coarnă, fă textul pentru ca această lege să funcționeze. Am făcut textul, s-a votat în Parlament și de atunci, slavă Domnului, polițiștii primesc în continuare această majorare salarială de 75% pentru fiecare oră lucrată în zilele de sâmbătă, duminică, sărbători legale. Drept pe care cei din domeniul sănătății îl au din 1990, noi eram defavorizați. Oprea și-a asumat acest lucru și l-a și reglementat".

"Vă mai dau exemplu: transportul la locul de muncă. Până în 2014, se deconta pe echivalentul bilet clasa a II-a tren. Dacă făceați naveta, să spunem, de la București la Ploiești, în loc să vă deconteze cât ați consumat, deconta clasa a II-a. Consumați, să spunem, 700 lei, iar statul vă deconta 305 lei. Din 2014, polițiștii primesc decont echivalentul a 7,5 la sută litri benzină la suta de km. Vă mai dau un exemplu, norma de hrană. Gabi Oprea a mărit-o de la 24 lei/zi la 32 lei/zi", a zis Dumitru Coarnă.

"Trimitea echipă după mine"

"Vă spun la modul cel mai serios, trimitea echipă după mine: domnule Coarnă, faceți text. Era vorba despre un spor pentru polițiștii din zona judiciară. Toată lumea primea, numai noi nu. Eu i-am explicat, a înțeles, am făcut textul, a dispus în consecință și de atunci polițiștii din zona judiciară primesc un spor la salariu între 5 și 20%. Sunt lucruri concrete, restul sunt discuții. Politic, oricine poate să spună orice despre domnul Oprea. Eu m-am raportat și sunt ancorat doar în zona profesională. Venim către oricine ne invită să discutăm, să negociem tot ceea ce înseamnă drepturi. Particip la întâlniri cu oricine din zona politică sau nepolitică care, practic, are legătură directă cu ceea ce înseamnă profesia de polițișt", a spus, pentru DC News, Dumitru Coarnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel