Drumul de acces în zona portuară Giurgiu, reabilitat

Sursa foto: Setag.ro
Sursa foto: Setag.ro

Reabilitarea drumului de acces în zona portuară giurgiuveană şi lucrările de extindere şi modernizare a cheului din Zona Liberă încep luni, 10 iulie.

"Administraţia Zonei Libere Giurgiu, împreună cu Primăria municipiului sunt parteneri în cadrul proiectului Portul Verde şi de Înaltă Performanţă Giurgiu, proiect în valoare totală de 15, 5 milioane de euro, iniţiat de Industrie Logistik România (...) Am fost bucuroşi că suntem agreaţi şi invitaţi de a participa la acest proiect, noi, în acest mod, putând să ne dezvoltăm drumurile de legătură cu cheurile de descărcare ale Zonei Libere, iar pentru aceste proiecte avem alocată suma de 548.478 de euro. 15 la sută din această sumă va fi asigurată din fonduri proprii, iar 85 la sută sunt fonduri structurale nerambursabile(...) Proiectul a demarat şi, în acest moment, suntem în măsură să anunţăm că lucrările vor începe de luni, 10 iulie. Avem două firme câştigătoare în urma licitaţiilor", a declarat directorul Zonei Libere Giurgiu. 

El speră ca lucrările să fie finalizate în termen de trei luni, astfel încât din toamnă, activităţile portuare din Zona Liberă Giurgiu să poată funcţiona cu un drum de acces nou în lungime de 1,5 kilometri şi un cheu modernizat pe o lungime de 55 de metri la care 'să se poată acosta într-un sistem mult mai sigur decât în prezent cu pasarele de acostare şi o cale de rulare pentru macarale mai sigură, refăcută şi eficientă'. 

Cartojan a adăugat că administraţia Zonei Libere mai are în vedere realizarea a două proiecte mari, respectiv cadastrarea electronică a Zonei şi conectarea la magistrala de gaze pentru operatorii economici care activează aici. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel