Drogurile și prostituatele cresc economia Marii Britanii cu 10 miliarde de euro

Includerea în calculul PIB a unor activităţi ilegale, cu precădere traficul de droguri şi prostituţia, ca urmare a unor reglementări la nivelul UE, va creşte economia Marii Britanii cu 10 miliarde de lire sterline, estimează autorităţile de la Londra.

 

Biroul de statistică din Marea Britanie a estimat că schimbarea metodologiei de calculare a PIB, care va intra în vigoare din septembrie, va conduce la o revizuire retroactivă în creştere a PIB din 2009 cu 2,3%, sau circa 33 de miliarde de lire sterline (55 de miliarde de dolari), scrie Mediafax.

Agenţia nu a făcut calcule similare încă pentru perioada scursă din 2009 şi până în prezent.

Autoritatea pentru statistică a estimat că activităţile ilegale, cu precădere prostituţia şi importul, producţia şi distribuţia de droguri, vor avea un impact de 10 miliarde de lire în revizuirea pozitivă a PIB, scrie portalul MarketWatch.

VEZI ȘI: Marea Britanie nu va interveni militar în Ucraina

Aproximativ 5,3 miliarde de lire sterline din această sumă reflectă impactul financiar al prostituţiei în economia britanică.

Biroul de statistică a estimat contribuţia drogurilor şi a prostituţiei analizând date furnizate de poliţie sau obţinute prin sondaje.

Rolul activităţilor ilegale este doar o parte a schimbărilor pe care le pregăteşte biroul de statistică. Noua metodologie include şi o reevaluare a impactului asociaţiilor caritabile şi a altor organizaţii nonprofit.

De asemenea, va fi schimbat modul în care sunt calculate stocurile şi investiţiile companiilor, în timp ce includerea în PIB a unor servicii bancare gratuite va aduce un impact pozitiv de 5 miliarde de lire sterline.

VEZI ȘI: Marea Britanie a reintrat oficial în recesiune

Schimbările pregătite de statistica britanică fac parte dintr-o iniţiativă a UE de a alinia metodologia de calcul a statelor membre.

Italia a anunţat, de asemenea, că va include începând din acest an prostituţia şi vânzările ilegale de droguri în calcularea PIB, conform normelor Uniunii Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel