EXCLUSIV  Dragoș Nelersa, jurnalist român din Israel, după ce fiul său, de 20 de ani, a fost trimis pe front: Își fac datoria pentru țară. Război - un cuvânt greu pentru un părinte

Dragoș Nelersa, jurnalist român din Israel, după ce fiul său a fost trimis pe front: Ne temem. Sunt la război, e un cuvânt greu... / Foto: Facebook Dragoș Nelersa
Dragoș Nelersa, jurnalist român din Israel, după ce fiul său a fost trimis pe front: Ne temem. Sunt la război, e un cuvânt greu... / Foto: Facebook Dragoș Nelersa

Dragoș Nelersa, jurnalist român din Israel, a vorbit pentru DC NEWS despre fiul său, soldat în Armata Israelului.

Dragoș Nelersa, jurnalist la "Gazeta Românească" din Israel, a vorbit pentru DC NEWS despre motivul pentru care fiul său a ajuns să lupte în Armata Israelului.

"Copiii noștri sunt pe front, băiatul meu e în armată, nu putem fugi din calea dușmanilor pentru că dacă fugim de aici cine rămâne să apere țara asta? Poporul ăsta are o singură țară - Israelul și ea trebuie apărată cu sângele copiilor noștri, ca să spun așa. Noi cu toții suntem la ora actuală o armată", a spus Dragoș Nelersa, jurnalist român din Israel.

Dragoș Nelersa: Este soldat și își face datoria de soldat, așa cum e și prietena lui

Dragoș Nelersa a explicat că fiul său în vârstă de 20 de ani a ajuns la război pentru că e în timpul serviciului militar, obligatoriu în Israel, atât pentru băieți cât și pentru fete. Cu el pe front se află și prietena lui, dar și alți foști colegi de liceu.

"Băiatul meu e în timpul serviciului militar, este soldat și își face datoria de soldat, așa cum e și prietena lui, așa cum sunt și toți colegii lui. Sunt copii care au crescut la noi în casă, sunt adolescenți care au crescut la noi în casă, i-am văzut crescând și îi știm foarte bine, iar acum își fac datoria pentru țară.

Sunt la război, e un cuvânt greu, un cuvânt greu de digerat, mai ales pentru un părinte, e greu de spus așa ceva, dar aceasta este situația, am fost aduși de această grupare teroristă fără... nu știu, parcă nici nu sunt oameni. Ați văzut ce au făcut, e greu să îi numim oameni. Au intrat și au omorât, au ras de pe fața pământului familii întregi, au omorât copii mici în paturile lor, au omorât bătrâni, femei, copii, nu știu dacă se pot numi oameni. Ce putem să facem? Trebuie să ne apărăm, trebuie să ne apărăm țara noastră și copiii noștri sunt acolo pe front, rezerviștii sunt pe front, cu toții suntem o armată, cu toții apărăm această țară", ne-a mai spus Dragoș Nelersa.

"Au murit atâția tineri, atâția soldați, ne temem"

Întrebat cât de greu este să știi că copilul tău este la război, Dragoș Nelersa ne-a spus: "Vă dați seama ce este în sufletul nostru. Stăm cu ochii pe serviciile acestea de mesagerie, pe telefon, dacă poate să sune, dacă poate să trimită un mesaj cât de mic, să știm că e bine. Normal, au pierit atâția tineri și au murit soldați, sigur că ne temem.

În general tinerii sunt mobilizați la 18 ani, după ce termină liceul tinerii pleacă la armată. Așa era și în România, pe vremea mea cel puțin. Eu am făcut armata în România. Fiul meu împlinește în decembrie 20 de ani".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel