Dragnea: Nu apare în niciun sms că am spus cuiva ce să facă

Liviu-Dragnea
Liviu-Dragnea

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a comentat marți seară, acuzațiile care i se aduc în ancheta DNA privind frauda la referendumul din 29 iulie. Acesta susține că nu a comunicat deloc cu președințiii secțiilor de votare, precizând că în sms-urile deținute de procurori nu apare faptul că el ar fi dat ordine cuiva privind fraudarea voturilor.

„Am văzut și eu informația. Nu știu exact ce legătură am eu cu oamenii din Gorj, Vrancea. A, înțeles că au întrebat-o pe o femeie dacă e rudă cu mine și a spus că nu e, dar i-ar fi plăcut să fie. Presedinții de sectii nu sunt membrii vreunui partid, nici măcar ai PSD-ului. Nu am vorbit cu niciun președinte despre absolut nimic, nu am discutat cu ei despre referendum. Sistemul ăla cu sms-uri a fost prezentat public, a fost ultra-transparent. De acolo primeam informații. Procurorii nu au venit la PSD sa vadă sistemul, cred că aveau altă treabă. Au cerut, au toate datele, sms-urile care au circulat în ziua aia. Nu apare în niciun sms că am spus cuiva să facă ceva, doamne ferește”, a declarat Dragnea.

Acesta susține că nu a încălcat legea, iar numărătoarea paralelă pe care a realizat-o PSD la referendum a fost una legală.

„Mi se pare foarte grav că apare bănuiala că disputele poltiice se rezolvă prin mijloace penale, ceea ce este foarte grav într-o țară democratică. Există șanse reale ca voturile multiple să fie legate de cei care au votat pentru Traian Băsescu, poate s-a speriat că nu are destule voturi. Faptul că poți să faci numărătoare paralelă este stipulat prin lege. Campania electorală înseamna să ai liste cu votanți”, a mai spus Dragnea.

DNA a emis marți un comunicat de presă, în care se arată că au fost puse sub urmărire penală 67 de persoane care au luat parte la organizarea referendumului din 29 iulie. Persoanele sunt din județele Teleorman, Vrancea și Gorj, iar 49 dintre acestea au fost președinți de secții.Anchetele în județele amintite au început din luna august, iar printre cei cercetați au fost și nume importante precum cel al secretarului general al PSD, Liviu Dragnea. (Detalii AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel