Dragnea: Iohannis a făcut o afirmație greșită

Liviu Dragnea i-a răspuns lui Klaus Iohannis, după ce președintele a afirmat la Bruxelles că o decizie în privința propunerii de revocare a șefei DNA este o oportunitate politică ce îi aparține si nu poate fi cenzurată. 

"Cred că președintele a făcut o afirmație greșită. Nu pot fi de acord cu politizarea acestei proceduri. Ori a vrut să spună altceva, ori nu, dar nu sunt de acord cu această afirmație. Nu putem vorbi de oportunitate politică. Se vorbește despre independența Justiției și despre neimplicarea politicului în Justiție. Atunci cum putem vorbi despre oportunitate politică aici? PSD-ul și eu ca președinte, am stat deoparte în toată această perioadă în legătură cu acest subiect și așa vom face și în continuare. După ce președintele va anunța ce intenționează să facă, atunci sigur că vom avea și noi un punct de vedere. Așa cum am spus mai demult, nu am vrut să influențez decizia ministrului Tudorel Toader înainte de a face anunțul. Nici acum nu vreau să influențez o decizie a președintelui Klaus Iohannis" a spus Liviu Dragnea.

Răspunsul lui Liviu Dragnea vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a spus că decizia de revocare care îi aparține, reprezintă o oportunitate politică.

Declarația lui Klaus Iohannis 

Iată ce spunea Klaus Iohannis, săptămâna trecută: 

"Am auzit aseară printre multe alte lucruri care nu m-au convins, un lucru interesant: dacă legea prevede o oportunitate, atunci ea nu poate fi cenzurată. Dacă legea spune că președintele revocă, asta este o chestiune de oportunitate politică. Dacă revocă sau nu, doar președintele poate să hotărască acest lucru. Avem la Administrația Prezidențială foarte buni profesioniști și vor face o analiză foarte serioasă. Nu am văzut nici un raport și mi-e greu să fac o evaluare. Va mai dura până voi lua o decizie. Acest demers al ministrului Tudorel Toader nu va duce la o îmbuntățire a situației României," a spus Klaus Iohannis, la o zi după ce Tudorel Toader a decis propunerea revocării pentru procurorul-șef al DNA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel