Dragnea: Cresc salariile și sunt nemulțumiri. E pentru prima dată

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Deva, că trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat nu va afecta veniturile salariaţilor şi nici pe angajatori. Șeful PSD a spus că  trebuie aflat ce e în spatele grevei generale anunţate de centrala sindicală CNSLR Frăţia, în condiţiile în care "este pentru prima dată când salariile cresc într-un mod serios pentru toată lumea" şi "apar nemulţumiri". 

"Eu nu-mi aduc aminte să fi vorbit cu vreun om de afaceri, în ultima perioadă, şi să spună că este afectat de acest lucru (trecerea contribuţiilor sociale la angajaţi, n.red). (...) Angajatorul face mai puţine ordine de plată şi nu mai are atât de multe contribuţii. De asemenea, nu se mai pune problema ca un angajator să nu plătească acele contribuţii pentru că ele vor fi stopate la sursă, fiind vorba de contribuţii în contul angajatului", a spus Liviu Dragnea. 

Preşedintele PSD a afirmat că a avut discuţii şi cu administraţia Uzinelor Dacia, el arătând că persoanele din conducerea companiei nu i-au spus că ar avea probleme de pe urma transferului contribuţiilor sociale la angajaţi. 

"Nu au de gând să micşoreze salariile nete pentru niciun angajat. Şi niciun om de afaceri normal la cap şi de bună credinţă nu-şi va permite să se folosească de această modificare pentru a scădea salariul angajatului", a afirmat Dragnea. 

Întrebat despre greva generală anunţată de CNSLR Frăţia, preşedintele PSD a afirmat că încearcă să înţeleagă ce se află în spatele acestei acţiuni, apreciind că este pentru prima dată când salariile se majorează semnificativ, iar sindicatele sunt nemulţumite. 

"Încercăm să aflăm ce se află în spatele acestei acţiuni. Este pentru prima dată când se măresc salariile într-un mod serios pentru toată lumea, salariul minim este mărit în fiecare an, cash-ul pe care angajatul îl duce acasă este mai mare, contribuţia la pensii va creşte de 2,5 ori, cel puţin, şi apar nemulţumiri. Guvernul a discutat foarte mult cu mai multe sindicate. Una spun la o întâlnire când sunt mai mulţi, alta spun când sunt în discuţii particulare", a conchis Liviu Dragnea, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel