Dragnea, condamnare. Ingrid Mocanu: Toți funcționarii, astăzi, sunt pasibili de abuz în serviciu

Ingrid Mocanu
Ingrid Mocanu

Avocata Ingrid Mocanu a declarat că decizia în cazul lui Liviu Dragnea arată că "toți funcționarii, astăzi, sunt pasibili de abuz în serviciu".

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a fost condamnat, la Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul DGASPC Teleorman, la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu. Decizia a fost criticată de avocata Ingrid Mocanu care a declarat că "era previzibil" din moment ce doar un judecător a făcut opinie separată pentru ca a ținut cont de decizia Curții Constituționale a României cu privire la această faptă.

"Infracțiune care se judecă ca un litigiu de contencios"

"Soluția este pur subiectivă, evident. Nu are absolut nicio legătură această infracțiune de abuz în serviciu. Domnule, unuia i se pare că nu ai făcut prea bine, după care chiar dacă ajunge la concluzia că ai făcut bine, acum asta e, te-a trimis în judecată, te-a văzut poporul. Toți funcționarii, astăzi, sunt pasibili se abuz în serviciu, clar. (...) Abuzul în serviciu este o infracțiune care se judecă ca un litigiu de contencios. Judecătorii de penal, care nu sunt specializați în materia asta a contenciosului, intră ei și analizează dacă un act administrativ este sau nu legal. Și asta înseamnă abuz în serviciu. Curtea Constituțională a definit clar când anume sunt întrunite elementele acestei infracțiuni. Parlamentul a evitat, până în prezent, să pună în acord textul din Codul penal cu decizia. Și există judecători care refuză, așa cum președintele refuză să pună în aplicare decizia aceea, să aplice decizia 405 spunând că ei se supun numai legii și că pe ei nu îi interesează ce motivează Curtea Constituțioanlă prin decizii", a declarat Ingrid Mocanu la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel