Dosarul unui cunoscut al lui Băsescu, uitat în sertarele DNA de 7 ani. Cum îi scapă unii procurori pe infractori

Lumea Justiției scrie că DNA ține la sertare mai multe dosare importante în care faptele se vor prescrie dacă nu se va merge mai departe cu procedura.

Potrivit noului Cod penal, care va întra în vigoare de la 1 februarie 2014, pedepsele pentru o serie de infracțiuni și termenele de prescripție a răspunderii penale se vor reduce drastic. Asta înseamnă că multe fapte din dosare se vor prescrie și rău-făcătorii vor scăpa. De aceea, notificările pentru ținerea unor dosare au început să curgă la sediu.

Potrivit unor surse interne de la DNA, la ora actuală există sute de dosare care vor intra în prescripție odată cu intrarea în vigoare a noului Cod penal sau în perioada imediat următoare, aceasta din culpa gravă a unor procurori rău intenționați. Deși la DNA s-a făcut un inventar cu aceste dosare, șefa Laura Kovesi nu a dispus nicio măsură în vederea sancționării, prin Inspecție și CSM, a procurorilor care țin dosare în nelucrare de ani și ani de zile, și asta pentru că multe din aceste cazuri se referă la demnitari ai fostei guvernări PDL și apropiați ai acestor demnitari, scrie luju.ro.

Un astfel de dosar este al lui Ștefan Rădulescu, cunoscut al lui Traian Băsescu, aflat în prezent în penitenciar, pentru ispășirea unei pedepse de 5 ani de închisoare pentru care a fost condamnat într-o altă cauză.

Dosarul în care Rădulescu este acuzat de fraudă de 100 de milioane de euro a fost uitat în sertarele DNA de 7 ani.

Potrivit luju.ro, procurorul care ține la sertar dosarul lui Ștefan Rădulescu este Mihaela Iorga Moraru. Deși în DNA se știe despre acest dosar, Mihaela Iorga Moraru și-a tot dus șefii cu vorba, pretinzând că tot are de instrumentat noi și noi probe, situație ce nu poate fi crezută de nimeni după șapte ani de tergiversări.

Partea vătămată din acest dosar, omul de afaceri Gheorghe Tofan, a trimis la DNA o notificare, prin executor judecătoresc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel