Dosarul morţii lui Răzvan Ciobanu a fost clasat

Florin Răvdan / 03 dec 2019 / 16:19 Salveaza PDF Comentarii
Răzvan Ciobanu
Răzvan Ciobanu

Dosarul morţii designerului Răzvan Ciobanu a fost clasat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. Răzvan Ciobanu şi-a pierdut viaţa la finalul lunii aprilie. 

Anchetatorii au anunţat marţi că organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare, din cadrul Serviciului Rutier al Poliţiei Municipiului Constanţa, sub coordonarea procurorilor, au făcut cercetări privind împrejurările în care a murit Răzvan Ciobanu în noaptea de 28/29 aprilie, ancheta vizând circumstanţele producerii accidentului auto în care a fost implicată victima.

"Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a dispus clasarea cauzei privind pe Ciobanu Mihăiţă Răzvan, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă (auto-accidentare) şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, întrucât a intervenit decesul făptuitorului", se arată în comunicatul de presă al Parchetului. 

Ce mai spun procurorii 

 

Procurorii au mai precizat că autovehiculul condus de stilist a părăsit partea carosabilă în zona localităţii Săcele după care a mai rulat aproximativ 850 de metri şi apoi s-a răsturnat, din cauza denivelărilor.

"În ceea ce priveşte poziţia în care a fost găsită victima, precizăm că aceasta a fost proiectată în afara autovehiculului şi găsită în proximitatea acestuia, orientată cu faţa în jos. Specialiştii SMURD sosiţi la faţa locului în urma apelului 112 au fost cei care au procedat la modificarea poziţiei victimei, în vederea aplicării procedurilor specifice. Ulterior finalizării activităţii de cercetare a locului faptei şi plecării organelor de poliţie, în zona respectivă au fost lăsate componente auto irelevante pentru anchetă, împrăştiate pe o suprafaţă mare de teren, fiind posibil ca acestea să fie găsite de trecători", menţionează anchetatorii.

Verdictul medicilor legişti 

 

Necropsia a indicat faptul că decesul creatorului de modă, Răzvan Ciobanu, a fost unul violent, el suferind în accident o ruptură de aortă cu hemoragie internă, ruptură pulmonară, hepatică şi de coloană toracală.

"Din concluziile preliminare ale medicului legist au rezultat următoarele: moartea numitului Ciobanu Răzvan a fost violentă şi s-a produs prin anemie acută, urmare a unui politraumatism cu ruptură de aortă cu hemoragie internă, ce a mai asociat ruptură pulmonară, hepatică şi de coloană toracală. Totodată, s-a stabilit că leziunile traumatice constatate la necropsie s-au putut produce în circumstanţele unui accident rutier prin lovire cu şi de corpuri dure şi prin comprimare între corpuri dure şi au legătură de cauzalitate directă cu mecanismul de producere a morţii", se arată în finalul comunicatului de presă transmis marţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, citat de Agerpres. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27