Dosarul lui Darius Vâlcov, amânat de instanță

Vâlcov
Vâlcov

Instanţa supremă a amânat pentru 15 octombrie, dosarul de corupţie în care Darius Vâlcov a fost condamnat în primă instanţă la opt ani de închisoare pentru trafic de influenţă, motivul fiind că nu a fost publicată de către Curtea Constituţională motivarea deciziei privind completurile specializate.

Vâlcov nu a venit la proces, el fiind reprezentat de avocatul său, care a cerut amânarea procesului, susţinând că decizia CCR va duce la rejudecarea pe fond a dosarului. Doi dintre cei cinci membri ai completului au făcut opinie separată, în sensul că procesul ar trebui continuat, mai ales că în sala de judecată se aflau doi martori, care trebuiau audiaţi la termenul de marţi.

Judecătorii aşteaptă publicarea de către CCR a motivării deciziei luate în iulie 2019, prin care s-a stabilit că la Instanţa supremă completurile de 3 judecători trebuiau specializate în cazuri de corupţie. În consecinţă, toate procesele în care au fost date soluţii înainte de luna ianuarie 2019 trebuie rejudecate.

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat, în 8 februarie 2018, de un complet de trei judecători la opt ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, în legătură cu mai multe licitaţii de lucrări pentru apă şi canalizare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel