Dosarul Gala Bute. ICCJ, sesizare către UE. Avocatul Elenei Udrea: Există o capcană

Avocatul Elenei Udrea a făcut precizări cu privire la sesizarea pe care ICCJ o va trimite Curții Europene de Justiție în dosarul Gala Bute.

Avocatul Elenei Udrea a făcut precizări cu privire la sesizarea pe care ICCJ o va trimite Curții Europene de Justiție în dosarul Gala Bute după ce Udrea a spus că "dorința" Instanței Supreme este de a nu "respecta deciziile CCR" și a lansat și un atac la adresa "propagandei din presă a statului paralel".

Veronel Rădulescu consideră că este vorba de o capcană și că nu i se pare o coincidență faptul că discuția s-a creat exact în ziua în care Parlamentul a sesizat CCR cu existența unui nou conflict între Parlament și ICCJ.

'Există o capcană

Instanța încă nu s-a adresat Curții de Justiție a Uniunii Europene și a pus în discuție posibilitatea de a formula această sesizare și implicit a suspendării judecării procesului până la obținerea acestor răspunsuri. 

La termenul următor, apărătorii și Parchetul urmează să ne formulăm propriile concluzii, bineînțeles că noi apărătorii, ne vom opune unei asemenea posibilități pentru că este într-adevăr, fără precedent, intenția Instanței Supreme de a sesiza Curtea de Justiție Europeană. Există aici o capcană. Nu e vorba de o soluție care privește dosarul Elenei Udrea, ci este vorba de posibilitatea ca ÎCCJ să nu respecte deciziile CCR. Scrie la întrebarea 3 chiar asta, ceea ce mie mi se pare destul de grav pentru echilibrul puterilor în stat. Dacă ajungem să nu respectăm deciziile CCR, înseamnă să nu respectăm Constituția.

'Nu mi se pare o coincidență'

V-aș mai semnala un aspect. Mie nu mi se pare o coincidență faptul că această discuție s-a creat exact în ziua în care Parlamentul a sesizat CCR cu existența unui nou conflict între puterile statului, respectiv între Parlament și ÎCCJ, cu referire la nerespectarea legii 78/2000, care prevede că infracțiunile de corupție trebuiesc judecate de complete specializate. Ori acest lucru nu s-a făcut la ÎCCJ și probabil că aceste întrebări și posibilitatea ignorării deciziilor CCR vizează și viitoarea soluție ce se întrevede a fi dată de CCR, a explicat avocatul Veronel Rădulescu, prezent prin legătură telefonică, în cadrul emisiunii Previziuni, de la Antena 3.

Vezi și: Gala Bute: Elena Udrea: ICCJ încearcă să nu respecte deciziile CCR. Nu vă lăsați păcăliți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel