Dosarul Colectiv merge înainte. Cererea de recuzare, RESPINSĂ. Amenzi pentru avocați

Dosare
Dosare

Unu judecător de la tribunalul București a fost recuzat de unul dintre avocați, iar judecata dosarului s-ar putea relua.

UPDATE

Tribunalul Bucureşti a decis, joi, ca magistratul Mihai Bălănescu să rămână în dosarul Colectiv, iar cei trei patroni ai clubului au fost amendaţi cu câte 2.000 de lei pentru că ar fi abuzat cu o cerere de recuzare a judecătorului.

La termenul de joi al procesului, avocatul lui Alin George Anastasescu, unul dintre patronii clubului Colectiv, a ridicat o excepţie privind nelegalitatea completului care se ocupă de dosar. Concret, avocatul a explicat că Mihai Bălănescu a câştigat, în toamna anului 2018, un concurs de promovare la Curtea de Apel Ploieşti, însă a fost detaşat pentru şase luni la Tribunalul Bucureşti, unde i s-a repartizat dosarul Colectiv.

În opinia avocatului, detaşarea nu este legală, deoarece aceasta trebuia făcută pe o perioadă de minim 2 ani, iar toate procedurile şi actele făcute de judecătorul Mihai Bălănescu în dosar, începând cu martie 2019, sunt lovite de nulitate.

Bălănescu a respins excepţia invocată de avocat, însă apărătorul a anunţat că îl recuză pe magistrat.

Un alt magistrat de la Tribunalul Bucureşti a respins cererea de recuzare şi a dispus ca iniţiatorul cererii, Alin George Anastasescu, dar şi ceilalţi patroni de la clubul Colectiv, care l-au susţinut, să fie amendaţi cu câte 2.000 de lei.

"Excepţia nu avea legătură cu dosarul, ci cu judecătorul. (...) Suntem pregătiţi să stăm aici toată ziua, dacă mai aveţi cereri de recuzare", a declarat Mihai Bălănescu, care continuă procesul cu audieri de martori şi părţi civile.

În dosarul 'Colectiv' au fost trimişi în judecată patronii clubului - Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu; Daniela Niţă - patroana firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Niţă (director) şi Viorel Zaharia (pirotehnist), precum şi persoanele juridice SC Colectiv Club SRL şi SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL.

Știrea inițială

Dosarul Colectiv ar putea să se reia de la zero în contextul în care procesul a ajuns la final, conform Realitatea Plus.

Mai erau câteva audieri de făcut, doar că la termenul de astăz,i de la Tribunalul Capitalei, avocatul unuia dintre patronii clubului a invocat în sala de judecată faptul că judecătorul care trebuie să dea verdictul în acest dosar, Mihai Bălănescu, nu ar avea dreptul să o facă pe motiv că ar fi detașat nelegal, el fiind un judecător care a promovat la o Curte de Apel și, susține avocatul, el nu ar fi putut fi detașat timp de 2 ani de la acea promovare.

Conform sursei citate, avocatul a recuzat, joi, judecătorul, ceea ce înseamnă că cere să fie schimbat, cerere care va fi analizată de un alt judecător. Mihai Bălănescu a câștigat în toamna anului 2018 un concurs la Institutul Național al Magistraturii, în urma căruia a promovat la Curtea de Apel Ploiești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel