Dosare penale după scandalul din Consiliul Local Focșani

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Autoritățile au deschis mai multe dosare penale în urma scandalului din CL Focșani pentru amenințare, șantaj și lipsire de libertate.

Dosare penale pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare, șantaj și lipsire de libertate au fost deschise în urma scandalului de miercuri, din Consiliul Local Focșani. Cercetările au început în urma unor plângeri depuse de trei dintre participanții la ședință, scrie Mediafax. 

Reprezentanții IPJ au anunțat că au început cercetările

„Astăzi, în jurul orei 12.00, Poliția Municipiului Focșani a fost sesizată cu privire la faptul că, în sediul unei instituții publice, mai multe persoane instigă la acte de violență. La fața locului au fost dirijate echipaje de poliție care au aplanat conflictul. Ulterior, în contextul incidentului din sediul instituției publice, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a fost sesizat cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare, șantaj și lipsire de libertate, fiind întocmite în acest sens, dosare penale”, au anunțat reprezentanții IPJ Vrancea.

Potrivit unor informații primite de la surse din cadrul anchetei doi bărbați și o femeie au formulat plângerile scrise în urma cărora polițiștii au început ancheta. La fața locului, polițiștii nu au constatat comiterea unor infracțiuni și nu au stabilit sancțiuni, precizează sursele.

Ședința Consiliului Local Focșani de miercuri a fost suspendată și a fost chemată Poliția în urma unui scandal care a izbucnit între reprezentanții PSD și cei ai PNL și USR PLUS.

Angajații au intrat în ședință 

În timpul dezbaterilor, în sală au pătruns mai mulți angajați ai Primăriei supărați pentru că nu au primit salariile.

„Ați mințit opinia publică, noi nu vrem decât salariile”, au solicitat funcționarii care au intrat în sala de ședință.

În sala a fost vacarm, zeci de persoane fiind implicate în conflicte verbale.

„Vreți să distrugeți un oraș, sunteți niște impostori, o să vă linșeze lumea pe stradă”, se aude din sală.

Salariații ar fi fost incitați

Liberalii susțin că primarul și un consilier local, ambii de la PSD, i-au incitat pe salariați.

„Primarul incitator Cristi Valentin Misăilă (PSD) și consilierul local PSD Mihai Nedelcu se fac vinovați de incitare la violență și la încălcarea legislației în vigoare cu privire la derularea ședințelor de Consiliu Local. Astăzi, în timpul ședinței CL Focșani, cei doi au avut o atitudine agresivă față de doamnele viceprimar Ana-Maria Dimitriu și Alexandra Tătaru, dar și față de restul consilierilor PNL-USR-PLUS. Misăilă și Nedelcu i-au chemat în sala de ședințe pe angajații Primăriei și pe unii angajați ai Direcției de Dezvoltare Servicii Publice, incitându-i permanent. Lor li s-a alăturat și consilierul Dan Grigoraș Mocanu, agresiv și cu alte ocazii, instigările fiind evidente”, au anunțat liberalii din Vrancea prin intermediul unui comunicat de presă.

La fața locului a fost chemată Poliția. Ședința a fost suspendată, iar polițiștii au început o anchetă.

Angajații Primăriei Focșani sunt nemulțumiți deoarece salariile au întârziat cu o săptămână. De vină este bugetul local care nu a fost aprobat în Consiliul Local din cauza luptei politice între primarul Cristi Misăilă, de la PSD, şi majoritatea PNL-USR-PLUS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel