Dosar permise portarmă. Prefectul de Caraș ar fi intervenit pentru a favoriza anumite persoane

Pistol
Pistol

Prefectul județului Caraș-Severin ar fi sunat polițiști pentru a le cere să favorizeze doi apropiați.

Anchetatorii, într-un document din dosar, detaliază cum au ajuns subiectele de examen la cursanții unei firme specializate în pregătirea viitorilor deținători de permise de portarmă.

Un fost cursant și-ar fi împușcat mortal, din greșeală, fratele.

Prefectul județului Caraș-Severin, cel care ar fi demisionat între timp, este acuzat că ar fi sunat polițiști pentru a favoriza doi apropiați de ai săi. Ar fi vorba de un fost coleg de școală, suspectat că ar fi pierdut o cantitate de muniție, dar și de o altă persoană vizată într-un caz de tăiere ilegală de lemne.

Nici până acum fostul prefect nu a putut fi contactat pentru a-și exprima un punct de vedere. Cert este că procurorii de la DIICOT l-au pus sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Încă din 2017 ar fi funcționat această rețea care a intrat în vizorul procurorilor de la DIICOT, iar ea s-ar fi ocupat de ajutarea persoanelor care ar fi încercat să obțină permise de portarmă. În acest context ar fi fost organizate de o firmă specializată cursuri la care, cei care voiau să obțină astfel de autorizații nu mergeau de fapt la examene, ba chiar ar fi primit de la IPJ subiectele la examen de la persoanele vizate în dosar. Este vorba de permise de portarmă pentru arme letale.

Șeful serviciului de arme și muniții din cadrul IPJ Caraș-Severin a fost reținut de procurorii de la DIICOT, acesta cerând un expressor de la o persoană pe care ar fi ajutat-o să obțină un astfel de permis, conform Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel