Dosar Ghiță, Șova. ÎCCJ, explicație în cazul judecătoarei Ana Maria Dascălu

ÎCCJ
ÎCCJ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie susţine că judecătoarea Ana Maria Dascălu a participat la procesele în care sunt inculpaţi Dan Şova şi Sebastian Ghiţă, deoarece în aceste dosare cercetarea judecătorească a fost finalizată. 

ÎCCJ a explicat, vineri, într-un comunicat de presă, că motivul pentru care Ana Maria Dascălu, care se va pensiona începând cu data de 31 octombrie, a intrat în această săptămână în completul care a dezbătut procesele în care sunt judecaţi fostul senator Dan Şova şi fostul deputat Sebastian Ghiţă, dar nu a intrat în completul care a discutat dosarul lui Gabriel Oprea, este că în primele două dosare cercetarea judecătorească a fost finalizată. 

Astfel, ÎCCJ arată că, la data înregistrării celor trei dosare, Ana Maria Dascălu, care făcea parte din compunerea Completului C2, se afla în activitate în baza avizului anual pentru menţinerea în funcţie, acordat de CSM. 

Având în vedere că, la data de 31 octombrie 2017, urma să-i expire avizul anual pentru menţinerea în funcţie, Colegiul de Conducere al ÎCCJ a hotărât ca Ana Maria Dascălu să fie înlocuită, începând cu data de 4 septembrie, cu unul dintre judecătorii promovaţi la Instanţa supremă. 

[citeste si]

Măsura ca Ana Maria Dascălu să nu mai participe în toate şedinţele Completului C2 a fost adoptată în considerarea stadiului procesual al cauzelor aflate în cursul cercetării judecătoreşti şi pentru a-i da posibilitatea să motiveze, până la data încetării activităţii, hotărârile judecătoreşti pronunţate în dosarele la soluţionarea cărora a participat. 

Instanţa supremă susţine că, în condiţiile în care în dosarele lui Şova şi Ghiţă s-a acordat termen exclusiv pentru dezbaterile finale, Colegiul de conducere a hotărât ca Ana Maria Dascălu să participe la cele două procese. 

În aceste circumstanţe, Ana Maria Dascălu a participat, pe 19 septembrie, la dezbaterea pe fond a dosarelor în care sunt judecaţi Dan Şova şi Sebastian Ghiţă, dosare în care sentinţa se va da pe 25 septembrie, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel