EXCLUSIV  Dosar Arsene. Val Vâlcu, APEL pentru Digi 24 în cazul "șpagă Dan Turturică"

DNA susține, în ordonanța prin care s-a dispus urmărirea penală a liderului PSD Neamț, Ionel Arsene, că Dan Turturică, coordonatorul digi24.ro și fost redactor-șef al ziarului România liberă, ar fi intermediat o șpagă de la Gheorghe Ștefan – Pinalti pentru Horia Georgescu, șeful de la acea vreme al ANI.

În acest sens, jurnalistul Val Vâlcu a lansat un apel către Digi 24.

"Rog postul Digi 24 ca în cazul lui Dan Turturică să țină cont de prezumția de nevinovăție și să nu îi ceară - așa cum face cu liderii politici - să facă un pas în lateral până se lămuresc problemele sale din dosarul respectiv! Să facă o excepție, de data aceasta! Știm că Digi 24 are o poziție foarte fermă privind pasul în spate al politicienilor și le cere tuturor să se retragă până când își dovedesc nevinovăția.

De asemenea, știm că toți ar trebui să fie tratați egal pentru că așa cere strada, publicul Digi 24, dar acum, în cazul lui Dan Turturică, se poate face o excepție ținând cont de lupta lui împotriva corupției, de străduințele pe care le făcea pentru propaganda ideilor anticorupție în epoca grea a lui Adamescu la România Liberă", a spus Val Vâlcu.

[citeste si]

Motivarea deciziei Tribunalului Bacău

În motivarea deciziei Tribunalului Bacău prin care liderul PSD Neamț, Ionel Arsene, a fost plasat sub control judiciar este inclusă și argumentația DNA pentru solicitarea arestării preventive a acestuia. DNA invocă mărturia lui Gheorghe Ștefan cu privire la faptul că, în urmă cu cinci ani, a vrut să-l minuiască pe șeful ANI, cu scopul de a-l înlătura din funcție pe Culiță Tărâță, președintele CJ Neamț de la acea vreme. Mita, în valoare de 100.000 de euro, ar fi fost trimisă, potrivit lui „Pinalti", prin intermediul lui Arsene și Turturică. Rezultatul nu a fost însă cel dorit, astfel încât, după câteva luni, „Pinalti" i-a cerut înapoi banii lui Arsene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel