Dosar 10 august. Decizie definitivă a instanţei privindu-i pe procurori

Mihai Ciobanu / 28 oct 2019 / 16:12 Salveaza PDF Comentarii
10 august
10 august

Magistrații instanței supreme au decis, definitiv, că procurorii militari Gheorghe Cosneanu și Codruț Mihalache nu au săvârșit abatere disciplinară în privința dosarului 10 august 2018 respingând recursul Inspecției Judiciare față de o decizie a CSM.

„Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Inspecţia Judiciară împotriva hotărârii nr. 3P din 3 aprilie 2019, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori în materie disciplinară în dosarul nr. 5/P/2019. Definitivă”, se arată în minuta magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Este vorba despre recursul față de o decizie a procurorilor CSM, din 3 aprilie, prin care a fost respinsă acțiunea disciplinară efectuată de Inspecția Judiciară pe numele procurorilor militari Gheorghe Cosneanu și Codruț Mihalache. Inspecţia Judiciară a efectuat, în octombrie 2018, verificările pe numele procurorilor militari Gheorghe Cosneanu, Codruţ Mihalache şi Bogdan Pîrlog, aceştia fiind cercetaţi pentru încălcarea dispoziţiilor privind repartizarea aleatorie a dosarului din 10 august.

Procurorii militari au fost cercetaţi pentru că ar fi încălcat ordinele şi procedurile interne privind ancheta protestului din 10 august 2018. Concret, aceştia au instrumentat cauza protestului înainte ca dosarul să fie preluat de către secţia militară din cadrul Parchetului General. După mutarea dosarului la Parchetul General, aceştia s-ar fi ocupat în continuare de caz, fiind delegaţi la Parchet, deşi un ordin interzice acest lucru, transmite Mediafax.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27