Dorin Chirtoacă, eliberat din arest la domiciliu. Decizia magistraților

Primarul suspendat al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost eliberat vineri din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar, relatează Radio Chișinău.

Decizia aprobată de Judecătoria Chișinău a intrat în vigoare vineri, la ora 13:00 și se aplică pentru un termen de 30 de zile.

El nu are dreptul să părăsească localitatea și trebuie să anunțe despre orice schimbare de domiciliu. Nu are voie să meargă la locul de muncă sau în locurile unde se afla persoanele vizate în dosar. La fel, trebuie să se prezinte la instanță ori de câte ori este citat.

Dorin Chirtoacă a declarat presei că decizia este una tardivă și formală, luată înainte de referendumul privind demiterea sa, din 19 noiembrie.

"Ceva nu este în regulă; este o decizie tardivă și de ochii lumii. În mod normal ar trebui să aibă loc eliberarea și încetarea dosarului penal. Probabil vor începe acum presiuni cu demisia, va începe un tămbălău și mai mare cum că m-aș fi vândut lui (Vlad) Plahotniuc", a spus el, referindu-se la controversatul lider al Partidului Democrat, aflat la guvernare. Dorin Chirtoacă a mai spus că se așteaptă la creșterea presiunilor la adresa sa și insinuărilor.

Primarul suspendat al Chișinăului a declarat că va contesta la Curtea de Apel această decizie a instanței de judecată și va cere încetarea procesului penal, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel