Dorin Chirtoacă, acuzaţii dure după invalidarea mandatului lui Andrei Năstase

Alegeri
Alegeri

Fostul primar al Chişinăului, liberalul Dorin Chirtoacă, a denunţat marţi seara decizia instanţei de a invalida rezultatul alegerilor.

Fostul primar al Chişinăului, liberalul Dorin Chirtoacă, a denunţat marţi seara decizia instanţei de a invalida rezultatul alegerilor şi astfel de a anula mandatul de primar ales pentru Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA, formaţiunea proeuropeană), acuzând actuala putere pentru această decizie a tribunalului, informează presa de peste Prut. 

Judecătoria Chişinău a anulat marţi seara rezultatele alegerilor locale anticipate pentru fotoliul de primar al capitalei Republicii Moldova câştigate cu 52,57% din voturi de cel mai înverşunat opozant al actualei guvernări, Andrei Năstase. În turul doi, el s-a confruntat cu socialistul Ion Ceban, informează Deutsche Welle. 

Vlad "Plahotniuc ne testează nervii, el vrea să arate că nimeni nu contează în afară de el, nu contează votul a sute de mii de oameni şi dacă nu au ieşit (Silvia) Radu sau (Ion) Ceban învingători, el invalidează alegerile", opinează Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook, făcând referire la influentul lider al Partidului Democrat - în prezent la guvernare - despre care se spune că şi-a subordonat justiţia din Republica Moldova. 

Actualul primar interimar, Ruslan Codreanu, rămâne în funcţie

Conform Codului electoral, până la alegerile locale generale din 2019 nu mai poate fi organizat un nou scrutin pentru funcţia de primar general al Chişinăului. 

Decizia instanţei de judecată de a nu valida mandatul de primar al lui Andrei Năstase creează un precedent foarte periculos pentru că a fost trecută o "linie roşie" şi cetăţenilor le-a fost luat dreptul de a alege, a declarat expertul moldovean Vladislav Kulminski, director executiv al Institutului pentru Iniţiative Strategice din Chişinău, la postul de televiziune TV8, citat de portalul IPN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel