Donald Trump trimis în judecată pentru două capete de acuzare

Donald Trump
Donald Trump

Donald Trump a fost trimis, miercuri, în judecată în cadrul unei proceduri de destituire, devenind astfel al treilea preşedinte din istoria Statelor Unite ajuns în această situaţie, notează AFP.

Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, a adoptat, cu 230 de voturi pentru, 197 contra şi o abţinere, potrivit unor linii strict partizane, capătul de acuzare 'abuz de putere' împotriva miliardarul republican.

Aceasta urmează să se pronunţe şi asupra celui de-al doilea capăt de acuzare reţinut împotriva lui: 'Obstrucţionarea activităţii Congresului'. Senatul va trebui să organizeze procesul, probabil în ianuarie. Republicanii, majoritari în Camera superioară, nu şi-au ascuns intenţia de a-l achita.

Ulterior, Camera Reprezentanţilor a adoptat al doilea capăt de acuzare împotriva liderului de la Casa Albă privind obstrucţionarea activităţii Congresului, din cauza refuzului său de a participa la ancheta în vederea destituirii care îl vizează, anunţă AFP. Camera. aflată sub controlul democraţilor, a adoptat acest capăt de acuzare cu 229 de voturi pentru, 198 contra şi o abţinere, potrivit unor linii strict partizane (cu patru excepţii). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel