DONALD TRUMP, primul discurs de președinte al SUA- LIVE TEXT

Donald Trump va fi, începând de astăzi, președinte în funcție al Statelor Unite ale Americii. Toată suflarea așteaptă cu suspans și curiozitate primele mișcări ale lui Donald Trump, un candidat controversat. 

DCNews vă va transmite principalele declarații ale lui Donald Trump. 

- Oameni ai lumii, vă mulțumesc. 

- Împreună, vom determina cursul SUA mulți ani de acum înainte. Din 4 în 4 ani ne adunăm în acest loc pentru a realiza pașnic acestui transfer de putere. 

- Le mulțumesc lui Barack și Michelle Obama pentru grația arătată în timpul acestui transfer de putere. 

- Prea mult timp un grup prea mic de oameni a cules roadele muncii, în timp ce oamenii au suportat costurile aferente. Washington a înflorit, dar fabricile s-au închis, instituția s-a protejat pe ea însăși, dar nu și cetățenii. 

- Toate acestea se vor schimba de acum și de aici. Acest moment vă aparține vouă, tuturor celor prezenți astăzi, tuturor celor care privesc pe teritoriul SUA, este sărbătoarea voastră. Statele Unite sunt patria voastră. Ceea ce contează cu adevărat cu adevărat nu este ce partid controlează guvernul, ci dacă este controlat cu adevărat de popor. 21 ianuarie 2017 este ziua în care poporul a redevenit liderul națiunii. Bărbații, femeile uitate nu vor mai fi uitați de aici încolo. Ați venit cu miile de a face parte din acest moment istoric, moment pe care omenirea nu l-a mai trăit. 

- Vorbim de fabrici părăginite, risipite, un sistem de educație plin de resurse financiare, dar care ne privează tinerii de adevărata pregătire, nu mai vorbesc de drogurile care au furat prea multe vieți, răpindu-le posibilitățile. Acest carnagiu se oprește acum și aici. Suntem o națiune, durerea lor este a noastră, sănătatea lor este a noastră, visele lor sunt ale noastre. Jurământul depus astăzi mi-l asum în fața tuturor americanilor. 

- Am îmbogățit alte state, în timp ce bogăția și încrederea națiunii noastre s-au disipat. Fabricile s-au închis una câte una fără a avea o idee despre câți americani au rămas fără job. Acum privim doar către viitor. 

- Ne-am adunat pentru a emite un nou decret. Începând din această zi o nouă viziune ne va guverna patria. Va fi vorba doar de națiunea americană. 

- Fiecare decizie se va lua spre binele americanilor, trebuie să ne protejăm granițele de alte națiuni care ne fură fabricile, ne distrug și ne iau locurile de muncă. Protecția merge împreună cu progresul. Voi face tot ce-mi stă în putință și nu vă voi dezamăgi niciodată. Vom aduce joburile înapoi, vom avea granițe sigure, ne vom aduce bogăția în țară și visele. Vom construi noi drumuri. Le vom oferi locuri de muncă oamenilor noștri. Vom respecta două lucruri simple de către americani și mai presus de americani, vom căuta relații de prietenie, de bună cooperare cu alte state, având în vedere ideea că trebuie să punem interesul nostru pe primul plan, nu ne vom mai sacrifica pentru alții. 

- Ne vom consolida alianțele și vom lupta împotriva terorismului islamic pe care-l vom eradica complet de pe fața pământului. 

- E un angajament pe care mi-l asum în fața națiunii. Când vorbim de patriotism nu are loc prejudiciul. 

- Când America este unită, este de neoprit. Nu trebuie să existe frică, vom fi mereu protejați de cadrele și forțele de apărare, vom fi protejați de Dumnezeu. 

- Trebuie să gândim în linii mari să avem așteptări mari. Cât timp țara prosperă nu vom mai accepta politicieni care dau din gură dar nu fac nimic concret. Timpul pentru vorbele goale s-a terminat. A sosit momentul pentru acțiune. Nu permiteți nimănui să vă spună că nu se poate face, nu există provocare căreia spiritul american să nu-i facă față. Suntem martorii unui nou mileniu. Vom elibera pământul de aceste tehnologii și le vom promova pe cele de mâine.

- Nu uitați, indiferent de culoarea pielii, prin venele noastre curge același sânge american, ne bucurăm de aceleași libertăți, salutăm același drapel american. 

- Pentru toți americanii, din fiecare oraș, ascultați aceste cuvinte: Nu veți mai fi nicicând ignorați. Vocea voastră, speranțele voastre, visele voastre ne vor defini destinul american. Împreună vom face America din nou puternică, sigură, mândră, măreață din nou. Mulțumesc și Dumenezeu să binecuvânteze America!  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel