Donald Trump, președintele SUA. Exit-poll, descoperiri incredibile după alegerile prezidențiale

Statisticile arată date incredibile după ce Donald Trump a câștigat președinția Statelor Unite.

În ciuda tuturor sondajelor, omul de afaceri Donald Trump a devenit președintele SUA. Acesta a învins-o pe Hillary Clinton la alegerile prezidențiale și se va muta la Casa Albă în luna Ianuarie.

Exit-poll-urile arată date incredibile despre felul în care au votat americanii. Majoritatea contrazic așteptările de dinainte de vot.

1. Femeile nu au ieșit la vot, împotriva lui Trump

După unele declarații făcute de Donald Trump și după acuzațiile privind asalturi sexuale asupra femeilor, sociologii s-au așteptat la o prezență mare a femeilor la vot. Acestea ar fi votat împotriva lui Donald Trump. Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat.

2. Hispanicii nu s-au înghesuit să-l altoiască pe republican

Parte din discursul dur al lui Donald Trump s-a referit la hispanici. Președintele ales a spus în campania electorală ca va ridica un zid între SUA și Mexic, iar Mexic va plăti pentru el. Ei bine, hispanicii nu s-au înghesuit la vot. Era de așteptat ca aceștia să iasă în număr mare la urne, însă nu a  fost așa.

În 2012, 10% din electorat a fost format din hispanici. Anul acesta a crescut la 11%. 29% dintre aceștia au votat cu Trump. Interesant este faptul că Donald Trump a stat mai bine decât republicanul Romney, care a fost votat de 27% dintre hispanici în cursa pentru Casa Albă câștigată în 2012 de Barack Obama.

3. Alegătorii fără studii superioare și pesimiștii au votat cu Donald Trump

În anul 2012, Barack Obama a fost votat de 50% din absolvenții de studii superioare și 51% din cei fără studii superioare. În 2016, Donald Trump a fost votat masiv de oamenii fără studii superioare. 

Totodată, 69% dintre americanii care cred că țara ”se îndreaptă către o direcție greșită” au votat cu candidatul republican.

4. Donald Trump, egal schimbare

Un sondaj făcut printre americani a scos la iveală că Donald Trump este asociat cu schimbarea. 4 din 10 americani au spus că cel mai important lucru la un candidat este ”să fie capabil să aducă schimbarea de care avem nevoie”. Donald Trump a fost votat de 83% dintre cei care au indicat această calitate.

5. Imaginea lui Trump nu este bună

Chiar dacă a câștigat alegerile, imaginea lui Donald Trump nu este bună. Însă dorința de schimbare a fost atât de mare încât a anulat toate dubiile cu privire la republican.

6. Scandalul email-urilor a afectat votul pentru Clinton

63% din americani au spus că i-a deranjat faptul că democrata a folosit căsuțe de email private. Dintre aceștia, aproximativ 70% au votat cu Donald Trump.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel