Donald Trump, mulțumit de procesul care îl lega de Rusia

Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele Donald Trump şi-a manifestat vineri regretul faţă de condamnarea fostului său şef de campanie Paul Manafort pentru delicte de natură economică, dar s-a arătat mulţumit de faptul că dosarul acestuia, instrumentat de procurorul Robert Mueller, care caută dovezi că echipa de campanie a lui Trump ar fi colaborat cu Rusia, nu a confirmat o asemenea colaborare, relatează Reuters şi AFP. 

Judecătorul şi avocatul în dosarul Paul Manafort au spus clar lumii întregi că nu a existat o coluziune cu Rusia, a scris Trump pe Twitter, înainte de a critica din nou ceea ce consideră a fi vânătoarea de vrăjitoare pornită împotriva lui. Chiar îmi pare rău pentru Paul. A trecut printr-o perioadă dificilă, a spus Trump tot vineri, în faţa presei, făcând aluzie şi de această dată la faptul că în opinia sa adevărata ţintă în acest proces ar fi fost el şi acuzaţia de colaborare cu Rusia. Paul Manafort a fost condamnat joi la 47 de luni de închisoare pentru fraude fiscale şi bancare.

Găsit vinovat pentru cinci capete de acuzare

El a fost găsit vinovat pentru cinci capete de acuzare de fraudă fiscală, două capete de acuzare privind fraude bancare şi unul referitor la ascunderea deţinerii de conturi bancare în străinătate, într-una din acuzaţii fiind vorba despre nedeclararea unor milioane de dolari câştigate în calitate de consultant al fostului preşedinte pro-rus al Ucrainei, Viktor Ianukovici. Totuşi, judecătorul T.S. Ellis, de la tribunalul federal din Alexandria (statul Virginia), a subliniat că faptele de care a fost acuzat Paul Manafort nu au nimic de-a face cu vreo coluziune cu Rusia în vederea influenţării alegerilor prezidenţiale din 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel