Donald Trump, avertisment exploziv: Vei suferi mult

Preşedintele american, Donald Trump, avertizează că ar fi o mare greșeală dacă se va întâmpla ceva. 

Avertismentul i se adresează Iranului, în contextul în care Washingtonul acuză Teheranul că pregăteşte "atacuri" împotriva intereselor americane în Orientul Mijlociu, relatează AFP.

"Dacă fac ceva, vor suferi enorm", a declarat liderul administraţiei americane în cursul unei întâlniri cu premierul ungar Viktor Orban.

"Vom vedea ce se va petrece cu Iranul", a continuat el, subliniind că va fi "o mare problemă" pentru Teheran dacă "se va întâmpla ceva". "Nu vor fi mulţumiţi", a insistat preşedintele SUA.

Trump ia măsuri

Administraţia Trump afirmă de peste o săptămână că autorităţile iraniene sau aliaţii lor din Orientul Mijlociu pregătesc "atacuri iminente" contra intereselor americane. Washingtonul a trimis la faţa locului un portavion, o navă de război, bombardiere B-52 şi o baterie de rachete Patriot.

Vizită neașteptată la Bruxelles

Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, a efectuat luni o vizită neaşteptată la Bruxelles pentru a împărtăşi informaţii confidenţiale pe această temă cu omologii săi europeni.

"Suntem de părere că Iranul trebuie să aleagă calea discuţiilor în loc de cea a ameninţărilor. Fac o alegere greşită dacă se concentrează asupra ameninţărilor", a declarat emisarul american pentru Iran, Brian Hook.

Cu toate acestea, Donald Trump s-a declarat săptămâna trecută dispus să dialogheze cu liderii iranieni pentru a găsi un nou acord, după retragerea unilaterală a Statelor Unite din tratatul încheiat în 2015 privind programul nuclear al Teheranului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel