Donald Trump, acuzat de șefa Camerei Reprezentanților că starea mintală a acestuia s-a deteriorat

Nancy Pelosi
Nancy Pelosi

Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din Congresul american, a confirmat că liderii democrați se reunesc vineri pentru a discuta despre Amendamentul 25 la Constituție. Acesta prevede, între altele, transferul puterilor prezidențiale și o linie de succesiune în cazul în care președintele nu mai este capabil să își exercite mandatul, informează Antena 3.

Nancy Pelosi  a pus la îndoială starea de sănătate mintală a lui Donald Trump (74 de ani), după ce acesta a avut, în ultimele zile, o conduită contradictorie și a făcut declarații neobișnuite chiar și pentru felul său atipic de a-și exercita mandatul.

Astfel, într-un interviu pentru Fox Business, la trei zile după ce s-a externat din spitalul militar unde a primit un tratament experimental pentru infecția cu COVID-19, președintele american a declarat că: "Mi-am revenit pentru că sunt un exemplar fizic perfect și pentru că sunt foarte tânăr. Și, astfel, sunt foarte norocos", a susținut el.

Mai devreme în cursul săptămânii, el a anulat discuțiile cu președintele Camerei asupra măsurilor economice de ajutor în context pandemic, într-o mișcare ce a luat prin surprindere atât bursele, cât și Partidul Republican. Ulterior, Trump a revenit asupra deciziei.

Democrata Nancy Pelosi, care trebuie să discute cu Trump pachetul de stimuli pentru economia americană, a declarat că președintele "are o stare mintală deteriorată" iar disocierea lui de realitate "ar fi amuzantă, dacă n-ar fi letală".

Amendamentul 25 poate fi invocat privind starea de sănătate a liderului de la Casa Albă

Nancy Pelosi a confirmat, fără să intre în detalii, că liderii democrați se reunesc vineri și discută Amendamentul 25, care oferă posibilitatea teoretică de înlăturare a președintelui din funcție, împotriva voinței sale, în caz de incapacitate fizică sau mintală.

"Când ați fost testat ultima dată negativ înainte de a fi testat pozitiv (pentru coronavirus)? De ce Casa Albă nu comunică lucrurile esențiale despre felului în care a devenit un focar?", l-a întrebat ea pe Trump prin intermediul reporterilor.

Observatorii politicii americane notează că cel de-al 25-lea Amendament la Constituția SUA îi permite șefei Camerei Reprezentanților să constituie un comitet care să analizeze capacitatea președintelui de a-și exercita atribuțiile.

Pornind de la concluziile acestui comitet, Camera Reprezentanților are însă nevoie de acordul vice-președintelui Mike Pence și al majorității membrilor Executivului american pentru a-l înlătura din funcție pe președinte și este foarte puțin probabil ca aceștia să subscrie la un astfel de plan, scrie presa internațională, precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel