Doliu în lumea culturală. A murit la 89 de ani

Scriitoarea americană Harper Lee, laureată a Premiului Pulitzer pentru celebrul său roman ''To Kill a Mockingbird'' (''Să ucizi o pasăre cântătoare"), a murit la vârsta de 89 de ani, anunță vineri Reuters și EFE.

Ea s-a stins din viață în micul oraș Monroeville, din statul american Alabama, în care și-a trăit aproape întreaga existență.

Volumul To Kill a Mockingbird, publicat în 1960, povestește despre acuzarea pe nedrept a unui bărbat de culoare într-o mică localitate din Alabama în perioada marii crize economice din anii 1930 și a fost ecranizat în 1962. Cu Gregory Peck în rolul principal, pelicula a obținut patru premii Oscar.

Multe decenii s-a crezut că Harper Lee nu va mai continua cartea care i-a adus renumele mondial, așa încât lumea literară a fost luată prin surprindere în iulie 2015, când ea și-a lansat un nou roman — foarte controversat ulterior — Go Set a Watchman, în care apare personajul principal, avocatul Atticus Finch, din precedenta sa carte.

Anunțul decesului scriitoarei survine la numai câteva zile după ce presa a informat că romanul ei de debut va fi adaptat pentru scenă și va avea premiera pe Broadway în sezonul 2017-2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel