EXCLUSIV  Doi poliţişti, morţi la Brăila, răsturnare de situație. Dumitru Coarnă: Foarte ciudat! Ce propunere zace de 10 ani la Guvern

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS despre tragicul accident de la Brăila, în care doi agenţi de poliţie şi-au pierdut viaţa, dar şi despre lacunele din sistem. 

"Este foarte ciudat accidentul. Maşina este din 2018, deci nu se pune problema vechimii. Sunt două cauze posibile, din punctul meu de vedere. Fie o defecţiune tehnică, fie o eroare umană. Accidentul e foarte ciudat. Şosea în linie dreaptă, trafic nu, maşina s-a dus direct în pom. Sunt expertize în derulare. O să fie o expertiză medico-legală pe cauza morţii, dar şi o expertiză pe maşină, dacă se mai poate expertiza ceva", a declarat Dumitru Coarnă în exclusivitate pentru DC NEWS.

VEZI ŞI DOLIU în Poliție. Doi oameni ai legii brăileni au decedat în urma unui accident

Întrebat dacă MAI nu ar putea face un parteneriat cu Dacia, petnru a stimula producţia internă, preşedintele SNPPC a anunţat că totul este legat de interese strict financiare. 

"Noi am făcut propuneri de genul acesta. De cel puţin 10 ani, fac eu propunerea. Să dezvoltăm un contract de furnizare cu Dacia, e producţia noastră internă şi e bine pentru ambele părţi. La 5 ani s-ar putea face şi buyback. Sunt foarte multe interese, însă, mai ales financiare, ale Guvernului, ale tuturor celor care lucrează la Guvern. Nu avem o atitudine profesionistă faţă de acest aspect, ci o atitudine strict pe interes financiar, asta e părerea mea. Dar nu are nicio legătură cu această speţă", a mai declarat Dumitru Coarnă. 

Cursurile de conducere defensivă, inexistente 

"Nu se fac aceste cursuri de către poliţişti. Ei vin, practic, cu permisul de conducere şi cu ce au învăţat la şcoala de şoferi. Ar fi indicat să facă astfel de cursuri, şi pentru auto, şi pentru motocicletă. Dar nu există finanţare. Pentru că ai nevoie de instructori şi maşini. Sau să angajezi o firmă privată care să vină cu propriile maşini şi cu instructori.", a conchis preşedintele SNPPC. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel