DNA Oradea. Procuror înregistrat, după audieri: Doamne ferește!

Justiție
Justiție

Cristian Marius Ardelean, procuror de la DNA Oradea chemat pentru audieri la Parchetul General, a declarat miercuri că niciodată nu a discutat pentru a introduce frica în cineva.

Cinci procurori de la DNA Oradea s-au prezentat la Parchetul General pentru a fi audiaţi în dosarul deschis de Secţia pentru investigare a magistraţilor în legătură cu înregistrarea audio în care se discută despre acţiuni de intimidare a judecătorilor.

La sediul Parchetului General, Cristian Marius Ardelean a recunoscut că a avut loc o discuţie "la o cafea" în sediul DNA Oradea.

Întrebat de jurnalişti dacă au fost puse la cale abuzuri împotriva judecătorilor pentru a-i cuminţi sau a băga frica în ei, procurorul a spus: "Nu. Doamne fereşte. În nimeni nu am vorbit niciodată să introduc frica".

El a precizat că nu îşi explică de ce înregistrarea audio a apărut după un an, subliniind că ancheta va stabili cine a făcut acea înregistrare.

Săptămâna trecută, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului General a anunţat că a fost deschis un dosar penal in rem în legătură cu înregistrarea audio făcută publică de un avocat în care ar apărea procurori de la DNA Oradea.

Întregistrare audio de la DNA Oradea, publicată pe site-ul Cabinetului de Avocatură Doseanu şi Asociaţii

Avocatul Răzvan Doseanu a publicat pe site-ul Cabinetului de Avocatură Doseanu şi Asociaţii o înregistrare audio a unei şedinţe care ar fi avut loc la DNA Oradea în ianuarie 2018, despre care spune că nu ştie dacă este autentică.

"Înregistrare explozivă de la o şedinţă DNA Oradea, din ianuarie 2018, primită anonim. Posibil să fie autentică, posibil să nu fie autentică, deşi personal recunosc vocile tuturor procurorilor posibili participanţi. Participanţi posibili: procurori Man Ciprian, Muntean Adrian, Ardelean Cristian, Pantea Cosmin şi Rus Lucian. Cer public DNA Oradea să dezmintă autenticitatea înregistrării. Dacă e reală, apar detalii incredibile despre completele favorabile DNA Oradea şi cele nefavorabile, despre acţiuni de intimidare a judecătorilor prin trimiterea a doi judecători în judecată. Nume importante ce apar în discuţie: judecătorii Denisa Vidican, Cioflan Adina, Soane Laura, Udroiu Mihail Filimon Florin, Musta Ovidiu, Berindei Olimpiu Daniel, Mihaela Patraus, Roman Florica (Curtea de Apel Oradea), Bic Denisa, Vlad Marian (Tribunalul Bihor la un moment dat), judecătoarele Haiduc Simona, Miclo Laura, Remus Nemes (Tribunalul Satu Mare). Dacă înregistrarea e autentică, ar trebui să urmeze arestări la DNA Oradea. Dacă nu e autentică, trebuie să vedem ce specialist a putut folosi vocile a cinci procurori. Vocea cea mai puternică din înregistrare pare a fi a procurorului Man Ciprian. Cine e autorul înregistrării şi care e scopul acesteia rămâne de stabilit", se arată într-un mesaj postat de casa de avocatură.

Vezi și: Stenograme DNA Oradea. Procurorii înregistrați, la audieri

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy