DNA-Inspecția Judiciară. Tudorel Toader, reacție

 Justiţia este şi trebuie să fie independentă, a spus, vineri, la Iaşi, ministrul Justiţiei Tudorel Toader, atunci când a fost întrebat de jurnalişti cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public despre presupusele presiuni ale procurorului Laura Codruţa Kovesi făcute asupra inspectorilor judiciari. 

"Am auzit şi eu din spaţiul public, şi nu numai, aceste recente evenimente. CSM a hotărât ieri cu privire la hotărârile care urmează a fi derulate, eu rămân preocupat şi îmi voi exercita prerogativele legale pornind de la principiul constituţional care spune că procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei. E adevărat că în ultima perioadă s-au acumulat mai multe tensiuni, mai multe probleme acolo în cadrul Inspecţiei Judiciare, în cadrul Ministerului Public în general, dar în special în relaţia dintre Inspecţia Judiciară şi Ministerul Public, prin componentele sale, direcţiile pe care le are", a declarat ministrul Justiţiei. 

El a dat asigurări că va respecta procedurile legale, "vor fi făcute verificările de rigoare şi, ca într-un puzzle, lucrurile vor fi clarificate într-o soluţie echilibrată, o soluţie normală". În acest sens, Tudorel Toader a afirmat că "într-un stat de drept primează nu voinţa lui X sau lui Y, nu dorinţa lui X sau lui Y, primează valorile fundamentale specifice statului de drept în unitatea celor trei puteri şi separat în cadrul fiecăreia dintre cele trei puteri". 

Toader a afirmat totodată că "Justiţia este şi trebuie să fie independentă". 

"Justiţia este şi trebuie să fie independentă. Justiţia are garanţii de independenţă, pe care le vom consolida prin proiectul pentru modificarea legilor Justiţiei. În acelaşi timp să nu uităm un lucru, faptul că justiţia independentă se află în echilibru cu celelalte două puteri. Să nu uităm că puterile statului, la rândul lor, aflate în echilibru, se şi controlează reciproc, tocmai ca una dintre puteri să nu iasă de pe orbită, una dintre puteri să rupă echilibrul dintre acestea. Aici avem Curtea Constituţională care asigură acest echilibru dintre puterile statului", a mai spus ministrul Tudorel Toader, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel