DNA, DECIZIE pentru primarul de la Sinaia

Scutaru Cristina / 06 Martie 2017 / 23:58 Salveaza PDF Comentarii

Primarul staţiunii Sinaia, Vlad Oprea, a fost scos de sub control judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată de procurorii DNA Ploieşti pentru abuz în serviciu, măsura preventivă, care prevedea, printre altele, interzicerea exercitării funcţiei.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Curtea de Apel Ploieşti a revocat, luni, măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de Vlad Oprea în data de 22 aprilie a anului trecut şi menţinută ulterior de judecătorul de cameră preliminară şi de instanţa de judecată. Decizia nu este definitivă. Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a fost trimis în judecată, în luna mai 2016, sub control judiciar, de procurorii DNA Ploieşti pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Prin măsura controlului judiciar dispusă de procurorii anticorupţie în aprilie 206, lui Oprea i se interzicea să îşi exercite funcţia de primar.

În dosar, tot sub control judiciar, au fost deferiţi justiţiei Ruxandra Popescu, judecătoare la Judecătoria Sinaia la data faptelor, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, şi Beatrice Eugenia Rădulescu, secretar al oraşului Sinaia, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA, în vara anului 2010, în contextul în care, pe rolul instanţei, se afla un dosar civil ce privea un litigiu între Primăria Sinaia şi trei persoane, concesionari ai unor terenuri, Ruxandra Popescu, în calitate de judecător învestit cu soluţionarea cauzei, a acceptat promisiunea făcută de o persoană care, la acea dată, ocupa o funcţie de conducere în Poliţia oraşului de a i se plăti un folos necuvenit în schimbul pronunţării unei hotărâri favorabile. DNA precizează că, ulterior, aceasta a şi primit, prin intermediar, un folos necuvenit în valoare de aproximativ 500 euro. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29