Dizolvarea PDL: Ce spune Legea partidelor politice

ciocan justitie
ciocan justitie

În cadrul emisiunii "Subiectiv" a lui Răzvan Dumitrescu, de vineri seara, de la Antena 3, Viorel Rânghilescu,  președintele Partidului Democrat, a cerut radierea PDL din registrul partidelor politice, pentru că nu mai funcționează legal. Motivul invocat de acesta ar fi nedepunerea documentelor care să ateste schimbarea statutului și a conducerii PDL, după Convenția din luna mai.

Chiar dacă magistrații Tribunalului București au confirmat că PDL nu a depus documentele în termen de 30 de zile confor legii, Sever Voinescu, purtătorul de cuvânt al partidului a evitat să dea un răspuns tranșant asupra datei la care s-au depus actele la instanță.

Dar iată ce prevede Legea partidelor politice:

Art. 25.

(1) Modificarea statutului sau a programului partidului politic poate avea loc in conditiile prevazute de statut.

(2) Orice modificare se comunica Tribunalului Bucuresti, in termen de 30 de zile de la data adoptarii, cu indeplinirea prevederilor art. 18 alin. (2) si (3). Tribunalul Bucuresti o examineaza potrivit procedurii prevazute la art. 20 si 21.

Art. 26.

(1) In cazul in care modificarile nu sunt comunicate conform art. 25 alin. (2) sau daca instanta a respins cererea de incuviintare a modificarii statutului, iar partidul politic in cauza actioneaza in baza statutului modificat, Ministerul Public va solicita Tribunalului Bucuresti incetarea activitatii partidului politic si radierea acestuia din Registrul partidelor politice.

(2) In termen de 15 zile de la inregistrarea cererii Ministerului Public, Tribunalul Bucuresti se va pronunta asupra acesteia. (3) Impotriva hotararii Tribunalului Bucuresti partea interesata poate face contestatie la Curtea de Apel Bucuresti in termen de 5 zile de la data comunicarii hotararii.

(4) Curtea de Apel Bucuresti se pronunta in termen de 15 zile de la inregistrarea contestatiei, iar hotararea sa este definitiva si irevocabila.

(5) Hotararea definitiva si irevocabila de admitere a modificarii statutului se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a.

Citește și:

EXPLOZIV. Dizolvarea PDL ar putea fi decisă de TMB în 8 septembrie 2011

Sever Voinescu nu poate preciza data când PDL și-a depus documentele Convenției la TMB

Boc recunoaște că PDL a depășit termenul legal. Vezi ce artificiu avocățesc va folosi ca să scape partidul de dizolvare

Vezi cele două documente care îngroapă PDL. Într-un stat de drept

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel