Distrugătorul USS Truxtun, în drum spre Constanța

ditrugator
ditrugator

Distrugătorul USS Truxtun se îndreaptă spre Marea Neagră unde va participa la exerciții comune cu forțele navale ale României și Bulgariei, a anunțat joi Marina SUA, într-un comunicat, în care se precizează că aceste exerciții fuseseră programate de mai multă vreme, informează Reuters.

"Odată ajunsă în Marea Neagră, nava va realiza o vizită în port și o vizită de rutină, manevre care fuseseră planificate anterior împreună cu aliații și partenerii din regiune", se menționează în comunicatul Marinei americane.

Și agenția EFE transmite că un distrugător al armatei americane va sosi în portul Constanța pentru a participa la manevre planificate anterior cu Bulgaria și România. "În perioada 8-11 martie, nava USS Truxtun se va afla în portul Constanța pentru o vizită de rutină și manevre comune cu România și Bulgaria", a confirmat joi, pentru EFE, Ambasada SUA la București. Potrivit sursei citate, distrugătorul are la bord 300 de marinari și face parte din grupul de nave care escortează portavionul USS George H.W. Bush, ancorat în portul grecesc Pireu, în Marea Egee.

Citește și: SUA au trimis portavionul “George H.W.” Bush în Marea Neagră

Prezența  navei de luptă americane  la Constanța coincide cu agravarea tensiunilor din peninsula Crimeea, unde staționează Flota rusă a Mării Negre, alcătuită din circa 50 de nave de război (crucișătoare, fregate, submarine și dragoare de mine) și din circa o sută de avioane, precizează EFE.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel