Distrugătorul USS Truxtun a plecat din Marea Neagră

Ditrugătorul USS Truxtun a părăsit sâmbătă dimineață Marea Neagră după ce a participat la exerciții militare comune cu forțele navale române și cele bulgare, scrie publicația Stars and Stripes, citată de Mediafax.

Nava de război americană a acostat în portul din Constanța la 7 martie, pentru exerciții militare planificate în contextul crizei din peninsula ucraineană Crimeea, ale cărei maluri sunt scăldată de apele Mării Negre.

USS Truxtun face parte din escorta portavionului USS George H.W Bush, care va patrula timp de opt luni în Marea Neagră. Grupul cuprinde aproximativ 6.000 de marinari și patru nave.

Acesta a efectuat o serie de manevre miliare împreună cu nave militare din România și Bulgaria în ultimele două săptămâni.

Într-un comunicat publicat pe site-ul Marinei americane se arăta că exercițiile începute în martie sunt unele  "planificate" și de "rutină".

În timp ce distrugătorul american naviga în apele teritoriale românești, granițele țării erau survolate de două avioane de recunoaștere AWACS, trimise de NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel