Dispute pro și anti vaccin. Ce spun studiile

Alexandru Ichim / 10 Martie 2019 / 15:49 Salveaza PDF Comentarii

Disputele pe subiectul pro sau anti vaccinare au devenit acum dezbateri publice bazate pe studii profesioniste. Prima cercetare sociologică profesionistă care vizează atitudinea întregii populaţii faţă de vaccinare şi vaccinuri a fost realizată în februarie 2019, de INSCOP, pentru Societatea Naţională de Medicina Familiei.

Conform unui studiu realizat de INSCOP, pentru Societatea Naţională de Medicina Familiei, se arată că 62,7% din populaţie este de acord cu ideea vaccinării obligatorii în cazul copiilor, iar 81,1% dintre cei chestionaţi sunt de părere că vaccinarea copiilor este necesară. Puţin peste jumătate dintre români sunt de părere că beneficiile vaccinării sunt mai mari decât riscurile.

Aproximativ două treimi dintre respondenţi sunt de părere că părinţii trebuie să discute cu medicul de familie despre îngrijorările legate de vaccinarea copiilor lor.

În ce priveşte ordonarea surselor de informare, medicul de familie este pe primul loc cu o pondere de 66,4%, dar canalele de comunicare online şi offline sunt de asemenea o sursă importantă pentru a afla beneficiile, riscurile, calendarele sau schemele de vaccinare.

Sondajul de opinie la nivel naţional a fost realizat de INSCOP Research în perioada 21 ianuarie-11 februarie 2019 pe un eșantion de 2115 persoane din România.

 

Vezi și: 

Brexit-ul, în pericol. Ce spune ministrul britanic de externe

IMAGINI de la locul prăbușirii avionului Ethiopian Airlines


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23