Dispariția enigmatică a fostului fotbalist Lucian Burdujan. ”Viciul lui au fost jocurile de noroc!”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află ce declarații a dat fosta lui soție și apropiații fostului fotbalist.

Un fost fotbalist la Rapid şi Steaua este dat dispărut şi e căutat de poliţişti în toată ţara. Lucian Burdujan a plecat de acasă şi nu a mai dat familiei niciun semn de viaţă de câteva luni. Potrivit fostei soţii, sportivul de 39 de ani a pierdut tot ce câştigase din fotbal la jocurile de noroc. Şi prietenii spun că avea mari probleme cu banii. 

Atacantul din vremea de glorie a Rapidului a fost dat dispărut de mama sa pe 20 octombrie, după un moment de cumpănă pentru familie. Tatăl fotbalistului, ajuns muzician stradal, murise pe 9 octombrie, la Roma. Rudele nu au avut bani să repatrieze trupul. Lucian Burdujan nu a putut fi contactat pentru a ajunge la înmormântare aşa că familia a decis să meargă la poliţie. 

Burdujan a fost văzut ultima dată în septembrie

Angelo Alistar, fotbalist: „Eu totuşi cred că e undeva afară, munceşte şi pur şi simplu nu mai ia legătura cu familia, am înţeles că nici cu familia nu era foarte bine.”

Burdujan a fost văzut ultima oară de fratele său, în Ploieşti, în luna septembrie. A plecat de acolo în Bucureşti şi nu a mai răspuns la telefon. Poliţia le cere celor care îl văd să sune la 112.

Costel Ilie, antrenor secund Poli Iași: „El e un tip mai închis în el, mai introvertit, necomunicativ. Sper să nu aibă aşa mari probleme şi, în primul rând, sperăm cu toţii să fie găsit.”

Atacantul a locuit în Piatra Neamţ până în noiembrie, anul trecut, când a plecat de-acasă. 

Fotbalistul avea probleme cu jocurile de noroc

Vecină: „Parcă nu mai era cum era el de obicei. Adică când era sportiv în glorie era una şi când nu mai eşti în glorie e alta.”

Ar fi avut probleme cu banii. 

"Viciul lui au fost jocurile de noroc! E o boală. A pierdut sute de mii, milioane de euro, câștigate ca fotbalist", spune fosta soţie. 

Lucian Burdujan şi-a început cariera de fotbalist la Ceahlăul Piatra Neamţ. A fost selecţionat şi în echipa de tineret a Naţionalei, unde a avut 13 apariţii şi a marcat un gol. 

În 2004 s-a transferat la Rapid şi a făcut parte din echipa care avea să se confrunte cu Steaua în sferturile de finală ale Cupei UEFA. Are în palmares 26 de meciuri şi 5 goluri în cupele europene. Nu s-a bucurat însă de sumele câştigate la clubul din Giuleşti. 

Din lipsa banilor, bărbatul încă locuia cu părinţii săi

Gelu Crăcană, fost ofiţer de presă Ceahlăul Piatra Neamţ: „Din banii pe care i-a primit acolo, nu a realizat nimic. Tot la părinţii lui stătea.”

Ionuţ Rada, fost coleg: „Nu mai ştiu de foarte mult timp de el. La ultimele evenimente pe care noi le-am avut cu foştii colegi de la Rapid. Nu l-am văzut să fi venit.”

După anii petrecuţi la Rapid, Burdujan s-a transferat la Vaslui.

Adrian Porumboiu, fost finanţator FC Vaslui: „Poate, cine ştie... A vrut să se retragă în munţi şi să stea acolo, nu? Important este să fie în viaţă.”

Burdujan a jucat şi la Steaua, actuala FCSB, însă acolo a marcat un singur gol. De-a lungul carierei a mai evoluat la echipe din Grecia, Gibraltar, Emiratele Arabe Unite şi Ucraina. S-a retras din activitate în 2017, când a revenit la Piatra Neamţ, conform observatornews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel