Discuţii ale responsabililor din alianţa "Five Eyes" pe teme de securitate informatică

Marea Britanie găzduieşte la începutul acestei săptămâni reuniuni cu înalţi responsabili de securitate din alianţa internaţională "Five Eyes" (Cinci Ochi), pentru convorbiri consacrate răspunsului la cele mai diverse ameninţări informatice, de la campaniile politice la pornografia infantilă, relatează Reuters.

Priti Patel, numită săptămână trecută ministrul al internelor de premierul Boris Johnson, a prezidat o reuniune la nivel ministerial consacrată ameninţărilor emergente şi abordării faţă de "oportunităţile şi riscurile" pe care le presupun noile tehnologii. 

"Marea Britanie este un lider global în ce priveşte securitatea naţională şi protecţia copiilor şi suntem angajaţi să cooperăm cu partenerii noştri apropiaţi în privinţa provocărilor comune", a subliniat ea într-un comunicat.

Potrivit comunicatului, reprezentanţi guvernamentali urmează să ia parte la o dată neprecizată la o "masă rotundă" cu reprezentanţi ai industriei pentru a discuta despre "combaterea exploatării şi abuzului sexual online împotriva copiilor", la discuţii urmând să participe şi Facebook, Google şi Microsoft.

Anul trecut, reprezentanţii companiilor social media au declinat invitaţia guvernului de a lua parte la o conferinţă similară. Facebook a indicat că va fi prezentă la întâlnirea de săptămâna aceasta, în timp ce Google şi Microsoft nu au precizat deocamdată, notează Reuters.

Responsabili ministeriali cu securitatea din alianţa ţărilor din "Five Eyes" - Marea Britanie, SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă - poartă discuţii luni şi marţi la Londra, iar miercuri este prevăzută o reuniune pe teme similare a responsabililor de vârf din instituţiile de aplicare a legii, între care ministrul american al justiţiei William Barr şi adjunctul său pentru securitate naţională, John Demers.

Recent, William Barr a generat o controversă sugerând că agenţiile de spionaj ar putea avea nevoie de prerogative suplimentare pentru a monitoriza activitatea social media.

Alianţa Five Eyes are la origine o alianţă secretă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial dintre echipe britanice şi americane specializare în decriptare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel