Director APIA, trimis în judecată

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe directorul executiv adjunct al APIA Constanţa, Panait Şamata, pentru folosire de documente false, inexacte ori incomplete, în vederea obţinerii de fonduri europene, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual. 

Panait Şamata, în calitate de consilier superior în cadrul APIA Tulcea - Centrul Local Baia, a falsificat prin contrafacere zece înscrisuri sub semnătură privată (cereri, angajamente şi declaraţii) pe care le-a completat şi semnat în numele a doi fermieri fără acordul sau ştiinţa lor, conform DNA. 

"De asemenea, în acelaşi context, inculpatul, în calitate de funcţionar public, a falsificat acte oficiale cu prilejul întocmirii lor, prin consemnarea faptului că fermierii respectivi s-au prezentat, au completat şi semnat cererile depuse la sediul APIA Tulcea - Centrul Local Baia. Ulterior, toate înscrisurile falsificate au fost folosite de acelaşi consilier, prin înregistrarea şi includerea lor, cu rea-credinţă, în procedurile de aprobare a subvenţiilor agricole pentru perioada 2011 - 2012", precizează procurorii anticorupţie. 

DNA menţionează că aceste demersuri ale inculpatului au avut ca finalitate obţinerea pe nedrept, scriptic, pe numele unuia dintre cei doi fermieri, a sumei totale de 24.516 lei, reprezentând fonduri europene şi naţionale nerambursabile. 

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură se constituie parte civilă în această cauză. 

Procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 25.000 lei depusă de Panait Şamata la o unitate bancară. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel