DIICOT: Bărbat trimis în judecată pentru montarea unui GPS în mașina iubitei

 Procurorii DIICOT Ploieşti au trimis în judecată un bărbat pentru săvârşirea infracţiunii de desfăşurare fără autorizare a activităţilor specifice de culegere de informaţii supuse autorizării. El este acuzat că a montat un sistem de urmărire prin GPS pe maşina fostei concubine, pe care a urmărit-o şi a agresat-o. 

Anchetatorii au reţinut că inculpatul Ion Cătălin Moraru a montat pe autoturismul femeii un dispozitiv de urmărire şi localizare tip GPS cu ajutorul căruia a monitorizat deplasările pe care aceasta le efectua. 

Procurorii arată că inculpatul a avut o relaţie de concubinaj de aproximativ doi ani cu femeia respectivă, aceasta din urmă întrerupând relaţia la data de 18 iulie 2016. 

"În aceste împrejurări, în încercarea de a determina persoana vătămată să revină asupra acestei hotărâri, inculpatul Moraru Ion Cătălin s-a deplasat, în repetate rânduri, atât la locuinţa persoanei vătămate, cât şi la locul acesteia de muncă, ocazii cu care aceasta a fost ameninţată şi lovită de inculpat. Astfel, începând cu data de 18.07.2016, de când inculpatul Moraru Ion Cătălin şi persoana vătămată au încheiat relaţia de concubinaj, inculpatul a urmărit-o pe aceasta în mod repetat, atât la adresa de domiciliu, cât şi la locul unde aceasta îşi desfăşura activitatea profesională", se precizează în comunicat. 

[citeste si]

Conform sursei citate, la data de 4 septembrie 2016, bărbatul a urmărit-o pe fosta concubină până în parcarea unui centru comercial din municipiul Bucureşti, unde a lovit-o pe aceasta, dar şi pe un alt bărbat cu care femeia se întâlnise. 

În urma loviturilor, femeia a suferit leziuni ce au necesitat un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale, iar bărbatul cu care aceasta s-a întâlnit a suferit leziuni ce au necesitat un număr de 25 de zile de îngrijiri medicale, precizează DIICOT. 

"Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că inculpatul a cunoscut deplasarea pe care persoana vătămată a efectuat-o în acea zi în municipiul Bucureşti, întrucât anterior, fără drept, îi montase un sistem de urmărire prin GPS pe autoturismul acesteia", arată anchetatorii. 

Bărbatul a fost trimis în judecată la data de 19 mai 2017, iar dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Curţii de Apel Ploieşti, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel