Digital Day 2019. Ministrul Comunicaţiilor reprezintă România la Bruxelles

Alexandru Petrescu, ministrul comunicațiilor și societății informaționale, participă astăzi, 9 aprilie, la cea de-a treia ediție a evenimentul ministerial Digital Day, organizat la Bruxelles, sub auspiciile Președinție României la Consiliul Uniunii Europene.

Alexandru Petrescu reprezintă România și, alături de miniștrii de resort din statele membre, semnează trei declarații ce au obiectivul de a facilita progresul digital în domeniul agriculturii și culturii și de a contribui la încurajarea participării femeilor în economia digitală.

"România semnează astăzi toate cele trei declarații, alături de alte state membre, angajându-se ferm să sprijine acțiunile de dezvoltare și inovare pentru modernizarea sectorului agricol, digitalizarea patrimoniului cultural şi susținerea participării femeilor în economia digitală. Sub Președinția României, Uniunea Europeană marchează cu pragmatism pași importanți în creșterea nivelului de digitalizare pe sectoare esențiale ale economiei sale, cu scopul final de a crește gradul de competitivitate la nivel global şi cu beneficii certe pentru cetățenii şi companiile Uniunii.

Prin semnarea Declarației ministeriale pe tema digitalizării în sectorul agriculturii am fost preocupat atât de productivitatea și competitivitatea sectorului agricol cât și de îmbunătățirea condițiilor de viață și de muncă pentru fermieri. Aceștia sunt esențiali pentru economia UE având un rol vital în gestionarea resurselor naturale și în asigurarea unei vieți sănătoase pentru fiecare dintre noi.

Prin semnarea Declarației ministeriale pe tema digitalizării patrimoniului cultural am fost în primul rând preocupat de protejarea bogăției și a diversității vastului patrimoniului cultural european dar și de îmbunătățirea calității și a varietății materialului cultural digitalizat. Aceasta este esențială nu numai pentru noi dar și pentru educația și cunoașterea viitoare a copiilor și nepoților noștri.

Prin semnarea Declarației privind femeile în digital am reafirmat importanța acordată egalității de gen dar și a creșterii conștientizării asupra beneficiilor și oportunităților enorme pentru carierele și studiile femeilor în domeniu digital", a declarat Alexandru Petrescu, ministrul comunicațiilor și societății informaționale.

Participanții la eveniment discuta de asemenea despre progresul înregistrat de la semnarea declarației privind inteligența artificială până în prezent, în special despre „Coordinated Action Plan on Artificial Intelligence", accentuând aspectele legate de etica privind utilizarea inteligenței artificiale.

Cele trei documente parafate şi de către România sunt: Declaration on 'A smart and sustainable digital future for European agriculture and rural areas; Declaration of Cooperation on Advancing Digitisation of Cultural Heritage; Declaration of Commitment on Women in Digital (WiD).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel