Dietă. Mihaela Bilic, secret de nutriție. Apa trebuie mestecată!

Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit un secret pentru a evita să mâncăm mai mult decât trebuie sau, mai bine zis, o informație surprinzătoare legată de modul în care mintea noastră percepe această activitate.

"Ştiaţi că mintea noastră realizează că am mâncat doar atunci când mestecăm? Orice lichid, fie că e vorba de suc, lapte sau alcool, este considerat APĂ şi trecut cu vederea în bilanţul energetic al zilei. Absurd este că aceste calorii provenite din lichide (cu tot cu zahărul pe care îl conţin), nu satură şi nici de foame nu ţin. Putem bea litri de lichide, vom considera că am mâncat doar atunci când am mestecat? Poate acesta e motivul pentru care călugării budişti recomandă să mestecăm până şi apa", a explicat Mihaela Bilic, pe pagina personală de Facebook.

"Murim în 2-3 zile"

"Apa e dizolvantul universal și toate reacțiile chimice sau metabolice din organism se fac în mediu apos. Nu e de mirare că apa e vitală, un deficit de 5-10% produce deshidratare, iar o pierdere de 20% din apa din corp provoacă moartea. Fără mâncare putem trăi 40 de zile, fără apă murim în numai 2-3 zile. Așa că merită să bem... chiar dacă nu ține de foame", a mai spus nutriționistul.

Vezi și: Dietă. Mihaela Bilic, alimentul pe care-l putem consuma fără limite: Chiar nu îngrașă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel